MotoGP – Zarco – Το μέλλον μου δεν θα εξαρτηθεί από τις επιλογές του Rossi

O Johann Zarco έκανε μία καταπληκτική χρονιά φέτος, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο Πρωτάθλημα με την Tech3, δορυφορική ομάδα της Yamaha. Ο Γάλλος στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία είχε τρία podium και δύο pole positions.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό μέσο ενημέρωσης L’Equipe, μίλησε για το Πρωτάθλημα του 2018, το μέλλον του και για την M1. «Η Tech3 αποτελεί την δορυφορική ομάδα της Yamaha, που πάντα αγωνίζεται με την μοτοσυκλέτα του προηγούμενου έτους, οπότε θα αγωνιστώ με την έκδοση της M1 του 2017,» ξεκίνησε να λέει ο Γάλλος.

Ο Zarco, μετά την πολύ επιτυχημένη του πρώτη χρονιά στο MotoGP, είναι λογικό να έχει βλέψεις για μεταγραφή ως εργοστασιακός οδηγός σε κάποια ομάδα για την σεζόν του 2019, αφού φέτος θα είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του με την ομάδα του Herve Poncharal.

Όπως δηλώσε χαρακτηριστικά, «…αν αποδείξω ότι έχω την ευφυϊα και είμαι ικανός να εκμεταλλευτώ πλήρως την μοτοσυκλέτα που θα έχω, δεν θα είμαι μακριά από την πρώτη τριάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Όσον αφορά το γεγονός του ότι ο Valentino Rossi ενδέχεται να αποσυρθεί στο τέλος της φετινής σεζόν και με τον ίδιο να είναι ο βασικός υποψήφιος για την αντικατάσταση του, αυτό φαίνεται να είναι κάτι που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Γάλλο.

«Η Yamaha περιμένει την απόφαση του Rossi. Εξαρτάται από εμένα να τους πείσω, προσπαθώντας να περάσω τους εργοστασιακόυς αναβάτες. Στην περίπτωση μου η καριέρα μου δεν θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Valentino

Τον Δεκέμβριο, πριν την εμφάνιση του Rossi στο show του Rally της Monza, o «Γιατρός» είχε δηλώσει ότι ο Zarco έχει παρόμοιο στυλ οδήγησης με τον Max Verstappen, οδηγό της F1, εννοώντας ότι κάποιες φορές οι δύο οδηγοί ξεπερνούν τα όρια.

Ωστόσο ο Γάλλος από αυτές τις δηλώσεις είδε την θετική τους πλευρά. «Όταν μιλάει ο Rossi όλοι ακούν τι λέει. Αυτός είναι που κάνει τους αναβάτες διάσημους. Στην αρχή του Πρωτθλήματος είχε πει ότι, ακόμα οδηγώ με το οριακό στυλ οδήγησης της Moto2, αλλά στο τέλος είπε ότι ήμουν από τους καλύτερους στην ταχύτητα.

«Κάθε φορά που μιλάει για εμένα, είτε θετικά είτε αρνητικά, αυξάνει την δημοτικότητα μου αναφέρει τελειώνοντας ο Zarco.