Smith για την KTM RC16 – Είμαστε μόνο στο 80%

Η μοτοσυκλέτα της KTM βρίσκεται μόλις στο 80% της δυναμικής της, σύμφωνα με τον αναβάτη της, Bradley Smith.

Ο Βρετανός αναβάτης ‘μετακόμισε’ μαζί με τον Pol Espargaro από την Tech3 Yamaha στην KTM πέρυσι, για την πρώτη χρονιά πλήρους εμπλοκής των Αυστριακών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP.

Το δίδυμο των αναβατών της KTM έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την RC16, καθώς σε κάθε προγαμματισμένο τεστ που συμμετέχουν με τους υπόλοιπους αναβάτες καταφέρνουν να βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην κορυφή.

Παρ’ όλα αυτά, ο Bradley Smith πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για την μοτοσυκλέτα του, ενώ νιώθει παράλληλα ικανοποιημένος για το επίπεδο που έχει φτάσει η νέα KTM.

«Από την στιγμή που αγγίξαμε τη μοτοσυκλέτα, υπήρχε ήδη πολύ δουλειά πάνω της,» ξεκίνησε να λέει ο Smith στο Autosport.com.

«Ας πούμε ότι ήταν ήδη στο 70%. Τώρα, κατά τη διάρκεια που είχαμε τη μοτοσυκλέτα, την φτάσαμε ίσως στο 80%.

«Και ακόμη έχουμε 20%. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το που έχουμε φτάσει, αν αναλογιστούμε το μικρό χρονικό περιθώριο που είχαμε με αυτές τις μοτοσυκλέτες.

«Έχουμε 35 άτομα στην αγωνιστική μας ομάδα, όλοι πιέζουν να φτάσουν τη μοτοσυκλέτα μπροστά το συντομότερο δυνατό, επειδή αυτή είναι η φιλοδοξία μας.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι είμαστε 15 χρόνια εμπειρίας πίσω από όλους τους άλλους κατασκευαστές, όμως αυτό δεν φοβίζει κανέναν.

«Είναι κάπως, ‘ΟΚ, αυτό απλά σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα και να κάνουμε περισσότερα’.»

Η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών ‘πατάει’ για πρώτη φορά τις ρόδες στις περισσότερες πίστες του Παγκοσμίου, κάτι που συνέβη ήδη στη Sepang και το Phillip Island. Έτσι, ο Βρετανός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες πίστες αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά της νέας RC16.

«Εξελίσσουμε την μοτοσυκλέτα σε τόσο γρήγορο βαθμό αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να πω ποια πίστα ταιριάζει σε αυτή. Ίσως ακόμη δεν ξέρουμε τα δυνατά (σημεία) και τις αδυναμίες της μοτοσυκλέτας.

«Αν έπρεπε να πω ένα πράγμα όπου είναι φοβερή, είναι στις στροφές με υψηλή ταχύτητα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο είναι καλή.

«Κάπου όπως στο Mugello, με την κατηφορική Casanova/Savelli, τις δύο Arrabbiata, θεωρώ ότι είναι κάπου όπου ενδεχομένως θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ δυνατοί.

«Όμως δεν γνωρίζουμε ώσπου να φτάσουμε εκεί. Ειλικρινά, τώρα, δεν θέλω να προδικάζω πράγματα. Θέλω να πω ότι θέλω να ανέβω, να κάνω το καλύτερό μου και να δω που θα είμαστε στο τέλος του Σαββατοκύριακου.»

Αφήστε μια απάντηση