WSBK Assen – Race 2 – Μάχη ως το τέλος με νικητή και πάλι τον Rea

Ο τερματισμός του Β’ Σκέλους του WSBK στο Assen μας έδωσε οριακά τον Jonathan Rea ως νικητή, ο οποίος επικράτησε του teammate του, Tom Sykes, για μόλις 0.025sec. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Chaz Davies με την Ducati Panigale R.

Η εκκίνηση βρήκε τον Xavi Fores να ηγείται του αγώνα, έχοντας ξεκινήσει προηγουμένως από την pole position. Ο Ισπανός κράτησε τα ηνία της κούρσας για έναν γύρο, πρωτού τον προσπεράσει στον επόμενο ο Eugene Laverty που είχε ξεκινήσει ανέλπιστα καλά με την Aprilia του.

Ούτε ο Laverty κατάφερε όμως να διατηρήσει την πρωτοπορία, καθώς ο Rea που είχε εκκινήσει από την 9η θέση του grid κατάφερε και ‘σκαρφάλωσε’ στην 1η στον τρίτο γύρο. Ο Βορειοϊρλανδός έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος ότι όσο πίσω και αν ξεκινά, τίποτα δεν τον σταματά από το να φτάσει γρήγορα στην κορυφή.

Στο μεταξύ ο Sykes ‘κόλλησε’ για δύο γύρους πίσω από τον Laverty, με τον Rea να αρπάζει την ευκαιρία και να δημιουργεί μια διαφορά της τάξεως του ενός δευτερολέπτου. Ο Rea φαινόταν ότι θα έκανε και πάλι έναν ‘υγιή περίπατο’ ως τον τερματισμό, ένα λάθος του όμως στον 11ο γύρο έφερε τον teammate του σε απόσταση βολής.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι δύο αναβάτες οδηγούσαν αρκετά κοντά, με τον Sykes να δείχνει πως είχε βρει την ταχύτητα ώστε να μπορεί να μείνει κοντά στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Όμως ο ίδιος δεν επιχείρησε να κάνει κάποια κίνηση στον teammate του, περιμένοντας υπομονετικά ως τον τελευταίο γύρο.

Εκεί όμως ο Rea έδειξε ότι είχε κρατήσει σημαντικές δυνάμεις και κατάφερε να κάνει δύο σχεδόν τέλεια πρώτα split, αφήνοντας τον Sykes κάποια μέτρα πιο πίσω.

Ο Sykes από την μεριά του ανταπέδωσε στο τρίτο κομμάτι και πλησίασε κάπως, ενώ η αμυντική γραμμή του Rea στο τελευταίο ‘S’ του Assen του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσει μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στις διαδοχικές στροφές, βγαίνοντας ελάχιστα πίσω από τον αντίπαλό του!

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο δεν κατάφερε να περάσει τον Rea λίγο πριν τον τερματισμό, μένοντας πίσω του για μόλις 0.025sec! Έτσι, ο Rea κατάφερε να πάρει την έβδομη φετινή του νίκη, ενώ αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο Assen και η ενδέκατη συνολικά!

Επίσης, ο Βορειοϊρλανδός με αυτό του το ‘διπλό’ στην Ολλανδική πίστα έφτασε τα 13 συνολικά στην καριέρα του, ενώ τώρα έχει μόλις τρία λιγότερα από τους θρύλους του WSBK, Carl Fogarty και Tory Bayliss!

Όσο για τον Sykes, μπορεί ο ίδιος να έχασε τη νίκη για πολύ λίγο, όμως έδωσε το τρίτο 1-2 της χρονιάς στην ομάδα του, ενώ πλέον εδαιώθηκε για τα καλά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σημαντικό για τον Sykes όμως ήταν ότι κατάφερε να φανεί αντάξιος του Rea μετά από αρκετό καιρό.

Ο Chaz Davies ολοκλήρωσε το βάθρο, όμως δεν έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει το δίδυμο της Kawasaki, κυρίως λόγω του ότι έμεινε πίσω από τον Fores στα πρώτα στάδια του αγώνα.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο τοπικός ήρωας, Michael Van der Mark, ο οποίος με τη μοτοσυκλέτα του βαμμένη για την περίσταση κατάφερε να περάσει πολλούς αναβάτες για να φτάσει ως εκεί. Μια θέση πιο πίσω τερμάτισε ο Alex Lowes, κάνοντας δύο τις Yamaha στην πρώτη πεντάδα.

Στην 6η θέση ολοκλήρωσε ο Leon Camier της MV Agusta ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, τερματίζοντας μπροστά από τους Jordi Torres και Eugene Laverty.

Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι δύο Honda των Nicky Hayden και Stefan Bradl, με το δίδυμο να δείχνει ότι ίσως άρχισε να βρίσκει κάποια ταχύτητα πάνω στη νέα CBR1000.

Αν αναρωτιέστε που πήγε ο Fores, ο Ισπανός κατέληξε στη 13η θέση. Ο αναβάτης της Barni Ducati έχασε πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποφύγει την πεσμένη Ducati του Marco Melandri, καθώς ο Ιταλό έπεσε ακριβώς μπροστά του.

Πτώση είχαμε και για τον Lorenzo Savadori, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της Aprilia του στα μισά του αγώνα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο του WSBK θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Imola, στις 12-14/5.