MotoGP – Πρώτα λύση στα προβλήματα και μετά οι σκέψεις για Τίτλο λέει ο Rossi

Το τέλος του Κυριακάτικου αγώνα στην Αυστρία βρήκε τον Valentino Rossi στην 7η θέση της κατάταξης, με τον ίδιο να τονίζει σε δηλώσεις του ότι το να σκέφτεται να κλείσει την βαθμολογική διαφορά των 33 βαθμών που το χωρίζουν από τον πρωτοπόρο Marc Marquez δεν είναι και ‘πολύ έξυπνο’, έως ότου λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τις εργοστασιακές Yamaha.

Ο Ιταλός αναβάτης τερμάτισε τον αγώνα του πίσω από τις Yamaha των Zarco και Vinales, τη στιγμή που οι δύο αναβάτες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, Dovizioso και Marquez, έδιναν τη μάχη τους για την 1η θέση.

Για τον Rossi το γεγονός ότι τερμάτισε πίσω από τον Zarco δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο το ότι όλες οι Yamaha νικήθηκαν από τις εργοστασιακές Ducati και Honda.

«Δεν είναι πολύ έξυπνο να σκέφτεσαι το πρωτάθλημα όταν είσαι 7ος ξεκίνησε να λέει ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. «Πρώτα πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ανταγωνιστικός. Ο Zarco είναι χαρούμενος επειδή νίκησε εμένα και τον Maverick, αν όμως εγώ τερμάτισω 5ος δεν θα είμαι χαρούμενος.

«Έκανα το μισό αγώνα με τις Honda και τις Ducati και τον άλλο μισό με τις άλλες δύο Yamaha, είδα που έχουμε περισσότερο πρόβλημα στην επιτάχυνση σε σχέση με τους άλλους όταν η απόδοση των ελαστικών πέφτει. Αντί να σκεφτόμαστε πως θα νικήσουμε το Zarco, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα μαχόμαστε με τις Honda και τις Ducati

MotoGP Red Bull Ring Valentino Rossi
Το τριήμερο στο Red Bull Ring δεν ήταν εύκολο για τον Valentino Rossi, ο οποίος μετά και την εγκατάλειψη του Jonas Folger, ήταν η τελευταία Yamaha στην κατάταξη του Κυριακάτικου αγώνα

Την ώρα που ο Vinales ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το νέο πλαίσιο που είδαμε από τη Yamaha στο Assen δεν χρειάζεται περαιτέρω αλλαγές, ο Rossi παραμένει κάθετος· για τον Ιταλό η λύση βρίσκεται στην Ιαπωνία, με τον ίδιο να περιμένει κάτι νέο από τον κατασκευαστή που έχει περάσει περισσότερα από τα μισά χρόνια της αγωνιστικής του καριέρας.

«Πρέπει να λάβουμε βοήθεια από την Ιαπωνία. Ειλικρινά, αν έπρεπε να κάνουμε ακόμη έναν αγώνα σε μία ώρα, δεν θα ήξερα τι να αλλάξω επειδή κάναμε τα πάντα ώστε να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα και αποτύχαμε. Έτσι δεν νομίζω ότι η λύση είναι στα box (της ομάδας).

Τι περιμένει όμως ο Rossi για τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας στο Silverstone, σε μια πίστα με περισσότερη ροή και παραδοσιακά χαμηλότερες θερμοκρασίες;

«Στο Brno ήμουν γρήγορος, όμως έχασα την ευκαιρία να ανέβω στο βάθρο λόγω του flag-to-flag (αγώνα). Ίσως στο Silverstone να είναι όπως στο Brno και η μοτοσυκλέτα μας να είναι γρήγορη.»