MotoGP – Ίσως και στο Spa-Francorchamps

Το θρυλικό Grand Prix του Βελγίου στην πίστα Spa-Francorchamps ίσως βρεθεί και πάλι στο αγωνιστικό καλεντάρι του κορυφαίου πρωταθλήματος δύο τροχών, όχι όμως νωρίτερα από την έναρξη της επόμενης δεκαετίας.

Ο νέος διευθυντής της πίστας, Nathalie Maillet, αποκάλυψε ότι θα τον ενδιέφερε μια ενδεχόμενη διοργάνωση αγώνα MotoGP εκεί, με το Spa να έχει υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του αγώνες μοτοσυκλέτας από το 1949 έως και το 1990.

Ο Maillet, μιλώντας στο DH.de δήλωσε: «Θέλω να πάρω κάποιες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το MotoGP. Πρόσφατα πέρασα μία ημέρα στη Μαδρίτη συζητώντας με τους διοργανωτές του MotoGP (Dorna). Ο Bradley Smith οδήγησε μια μοτοσυκλέτα 500cc το περασμένο καλοκαίρι στο Spa.

«Πρόκειται να μελετήσω τις ανέσεις που χρειάζονται ώστε να καλώς ορίσουμε πίσω τις μοτοσυκλέτες – οργανώνοντας τόσο Formula 1 όσο και MotoGP – βαθύτερα φέτος. Ιδιαίτερα το επίπεδο της κερδοφορίας και της οικονομικής απόδοσης για την περιοχή.

«Αυτό (το MotoGP) δεν θα γίνει πριν το 2020. Στοχεύω μακροπρόθεσμα.»

Επί του θέματος μίλησε και ο πρώην αγωνιζόμενος, Didier De Radigues, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος νικητής στην πίστα του Spa το 1990, στην κατηγορία των 250cc.

«Αν το σχέδιο πετύχει, θα είναι απλά φανταστικό! Η χάραξη του Spa διαφέρει με τις άλλες πίστες του σήμερα, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους κατασκευαστές.

«Για έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας, το Spa είναι μία από τις πίστες που δίνουν την περισσότερη ευχαρίστηση. Γρήγορα θα γίνει ένα ειδικό μέρος του ημερολογίου (αγώνων) και θα γίνει το ίδιο μυθική όπως και στη Formula 1.

«Στην ευθεία μετά την Raidillon, οι αναβάτες θα φθάνουν ίσως την μέγιστη ταχύτητα των 350km/h, όπως στο Mugello ή τη Sepang για παράδειγμα, όμως το Spa θα είναι ιδιαίτερο λόγω των μεγάλων και γρήγορων στροφών.

Τέλος, ο De Radigies δεν έκρυψε τις αμφιβολίες του για το έτος διεξαγωγής ενός GP, αναφέροντας: «Το 2020 μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο…»

Η αλήθεια πάντως είναι ότι θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τις μοτοσυκλέτες των 250+hp να αγωνίζονται σε μια πίστα όπως το Spa, μια πίστα πολύ γρήγορη και ιδιαίτερη. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την θρυλική Eau Rouge…

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα γύρο με μοτοσυκλέτα στην πίστα του Spa-Francorchamps από την περσινή συνάντηση «Bikers Classic», όπου συμμετείχε κα ο Bradley Smith.

Αφήστε μια απάντηση