Η ομάδα του Valentino Rossi τώρα και στο Ισπανικό πρωτάθλημα CEV

Η ομάδα Sky Racing VR46 του Valentino Rossi θα λάβει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα CEV, επεκτείνοντας τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Η ‘γέννηση’ της ομάδας Sky Racing VR46 έγινε το 2014, προσφέροντας σε νέους, Ιταλούς αναβάτες, το εισιτήριο για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ως σήμερα οι ομάδες του Rossi ήταν δύο, με την μία να έχει συμμετέχοντες στη Moto3 και την άλλη στη Moto2.

Τώρα όμως η συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού Sky και του Ιταλού 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή φαίνεται να πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, έχοντας ως στόχο την δημιουργία του δρόμου που θα οδηγεί στα Grand Prix μέσω του Ισπανικού πρωταθλήματος CEV.

Αυτό θα βοηθήσει στην τροφοδότηση των ομάδων του Rossi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με νέα ταλέντα, τα οποία θα έχουν ‘γαλουχηθεί’ σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα του κόσμου, το οποίο μάλιστα αποτελεί και προθάλαμο της Moto3.

Φυσικά το εγχείρημα θα έχει αναβάτες που θα προέρχονται από την ακαδημία του Rossi (VR46 Academy) και τους οποίους θα υποδεικνύει ο ίδιος ο Ιταλός.

Η συμφωνία των δύο πλευρών τέθηκε σε άμεση ισχύ και η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά χθες στην πίστα της Albacete, για τον πρώτο Γύρο του Ισπανικού πρωταθλήματος. Οι αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Ιταλοί Celestino Vietti Ramus και ο Dennis Foggia, ηλικίας 15 και 16 χρονών αντίστοιχα.

Τα χρώματα της ομάδας ακολουθούν το γράφημα που χρησιμοποιείται φέτος στις ομάδες του Rossi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη ‘συγγένεια’ με τις ομάδες της Moto2 και Moto3.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του πόσο σπουδαίο είναι το πρωτάθλημα CEV είναι ότι η όμαδα του Rossi το προτίμησε έναντι του CIV, του αντίστοιχου δηλαδή Ιταλικού πρωταθλήματος. Και πως να μην το κάνει άλλωστε, όταν ο Ιταλός και η ομάδα του βλέπει πόσα ταλέντα έχει ‘γεννήσει’ το πρωτάθλημα Moto3 της Ισπανίας.