Μια Suzuki Turbo είναι προ των πυλών;!

Τη θυμάστε; Μιλάμε για τη Suzuki Recursion, η οποία είχε παρουσιασθεί πριν δύο χρόνια στο Tokyo Motor Show και διέθετε turbo. Τώρα, οι Ιάπωνες μας αποδεικνύουν ότι το όλο project δεν ήταν απλά μια ‘σκέψη’, καταθέτοντας 13 σχέδια στο Αμερικάνικο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων!

Τα σχέδια δείχνουν έναν δικύλινδρο, εν σειρά κινητήρα, ο οποίος οπτικά μοιάζει πολύ με αυτόν που είχαν παρουσιάσει αρχικά οι άνθρωποι της Suzuki στο Σαλόνι Μοτοσυκλέτας της χώρας τους. Όμως, ενώ και η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα φαντάζει ίδια, υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Το πλαίσιο δύο δοκών της Recursion έχει δώσει τώρα τη θέση του σε ένα νέο πλαίσιο τύπου ‘trellis’, ενώ νέο είναι είναι και το υποπλαίσιο.

Ο νέος κινητήρας δείχνει τοποθετημένος σε πλαίσιο τύπου ‘trellis’ και όχι δύο δοκών όπως στο Recursion

Ο κινητήρας φαίνεται και σε αυτά τα σχέδια αρκετά ψηλός αλλά καθόλου μακρύς, σε αντίθεση με το ψαλίδι που το μήκος του είναι αρκετά μεγάλο. Ο λόγος; Μα φυσικά η αποφυγή της σούζας, για την οποία οι Ιάπωνες φυσικά και έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους.

Στα σχέδια παρατηρούμε τη χρήση δύο ψυγείων και τη θέση του άξονα εξισορρόπησης, ενώ σε κάποια από αυτά περιγράφεται και η λίπανση του κινητήρα.

Τα σχέδια του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα

Η κατάθεση της ευρεσιτεχνίας έγινε, κάτι το οποίο ίσως σημαίνει πως ένα μοντέλο παραγωγής έχει πάρει ήδη το δρόμο του προς την κατασκευή. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρο, όπως σίγουρο δεν είναι ότι αν τελικά αποφασιστεί η χρήση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, θα γίνει στο περίβλημα της μοτοσυκλέτας που βλέπουμε στα σχέδια.

Ίσως το περίβλημα της Recursion να χρησιμοποιείται προσωρινά από τους ανθρώπους της Suzuki και το τελικό σχέδιο να αποκαλυφθεί με άλλα σχέδια.

Αυτό όμως που είναι 100% σίγουρο είναι ότι η Suzuki κατοχύρωσε τα ονόματα ‘Recursion’, ‘Katana’ αλλά και το σύμβολο ‘Γ’, κάνοντάς μας να σκεφτόμαστε κάτι από αναβίωση του ιστορικού παρελθόντος των Ιαπώνων. Θα το κάνουν με αυτό το τρόπο ή θα δείξουν το μέλλον με το όνομα Recursion; Ας έρθει το turbo και ο καιρός θα δείξει.

Το τελευταίο σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον κινητήρα τοποθετημένο σε μοτοσυκλέτα