Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με Kawasaki H2 και 368.7χλμ/ώρα! (+vid)

Ο Rickey Gadson σημείωσε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τις Kawasaki H2, φτάνοντας την ταχύτητα των 368.7χλμ/ώρα στο Texas Mile.

Για να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο αποτελέσμα μόνο τυχαίος δεν μπορεί να είναι και ο Gadson είναι αρκετά γνωστός μέσα από τις δουλειές του. Ο ίδιος είναι 11 φορές πρωταθλητής dragster στην κατηγορία του ¼ του μιλίου, κατασκευαστής των προϊόντων επιδόσεων ‘RG62’, ενώ πρωταγωνιστεί και στην Αμερικάνικη τηλεόραση.

Η Kawasaki παρουσίασε την H2 το 2015 και αυτόματα έγινε η δυνατότερη μοτοσυκλέτα παραγωγής. Για έναν άνθρωπο όπως ο Gadson που τα dragster είναι η ζωή του αυτά ήταν τα καλύτερα νέα, καθώς θα είχε ένα νέο project να ετοιμάσει στο άμεσο μέλλον.

Ξεκίνησε να ετοιμάζει βελτιωμένα προϊόντας σχεδόν αμέσως και η ώρα της εφαρμογής ήρθε την επόμενη χρονιά, όταν ο Paul Fairclorh του έγραψε στα social media ότι «θέλω να μου κατασκευάσεις την πιο σκληροπυρηνική H2 της χώρας». Αυτό και έκανε.

Ένα σπουδαίο Παγκόσμιο ρεκόρ από ένα εξίσου σπουδαίο δίδυμο. Τον Rickey Gadson και την Kawasaki H2

Τοποθέτησε τα προϊόντα που κατασκεύασε πάνω στην H2 (συμπεριλαμβανομένου ένα κιτ υπερτροφοδότησης), με τις αλλαγές να δίνουν ένα αποτέλεσμα πέραν του εντυπωσιακού· οι 187hp της εργοστασιακής έκδοσης του Faircloth έγιναν τώρα 323hp στον πίσω τροχό, ένα νούμερο που φθάνει την απόδοση της αγωνιστικής H2R που ετοιμάζει η ίδια η Kawasaki!

Η ώρα της δοκιμής είχε φτάσει και ο Gadson έπρεπε να δει πως αποδίδουν οι καρποί της δουλειάς του. Έτσι, πήρε την μοτοσυκλέτα και αγωνίστηκε στο περίφημο Texas Mile, έχοντας έναν και μόνο στόχο· να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ σχετικά με την H2!

«Όταν μου έδωσαν το σήμα εκκίνησης, άνοιξα αργά το γκάζι με 1η, 2η και 3η ταχύτητα, ανοίγοντας τέρμα στην 4η. Στην κορύφωση της 6ης ήταν που αντιλήφθηκα ότι είχα 200σαλ περισσότερες από ότι στα προηγούμενα περάσματα και ήξερα ότι είναι μια καλή προσπάθεια.»

Και ήταν μια καλή προσπάθεια, καθώς τα 368χλμ/ώρα που σημείωσε ο Gadson είναι τα περισσότερα που έχουν ‘γραφτεί’ πάνω σε μια Kawasaki H2/H2R.

Δείτε το video!