MotoGP – Αποχωρεί ο Livio Suppo από την Repsol Honda!

Η Honda – η οποία αναδείχθηκε  πρωταθλήτρια  για το 2017, τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους αναβάτες με τον Marc Marquez – ανακοίνωσε ότι ο επικαφαλής  της εργοστασιακής ομάδας της θα αποχωρήσει άμεσα από αυτή.

Ο Suppo μετέβει στο HRC ως διεθυντής μάρκετινγκ της ομάδας  το 2010, ενώ έως τότε ανήκε στην ομάδα της Ducati έχοντας τον ρόλο του υπεύθυνου κατασκευαστή στους Ιταλούς. Το επόμενο έτος προήχθει στην θέση του διευθυντή επικοινωνίας και μάρκετινγκ, ενώ το 2013 ανέλαβε την πολύ σημαντική θέση του επικεφαλής της ομάδος.

Κατά την παραμονή του σε αυτή την θέση του Ιάπωνα κατασκευαστή πανηγύρισε 5 Τίτλους, τέσσερις με τον Marc Marquez και έναν με τον Casey Stoner, διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο σε αυτές τις επιτυχίες.

Επίσης, ως ηγέτης της ομάδας της Ducati από το 2003 έως το 2009, κατάφερε με τις ικανότητες του να συμβάλει σημαντικά στον μοναδικό Τίτλο της Ιταλικής φίρμας στο MotoGP, αυτόν του Casey Stoner το 2007.

Πλέον ο Suppo αποφάσισε να εγκαταλείψει όχι μόνο την Honda αλλά γενικότερα τα paddock του MotoGP για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, όπως είπε στην συνέντευξη τύπου της Valencia σήμερα.«Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας ήταν σωστή η απόφαση να φύγω τώρα».

«Έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Honda, αλλά αυτή την στιγμή η ομάδα τα έχει όλα υπό έλεγχο για το επόμενο έτος. Τόσο οι οδηγοί μας όσο και οι χορηγοί έχουν συμβόλαιο και για το 2018 με το HRC, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου για του χρόνου έχει ήδη γίνει,» δηλώνει.

«Αισθάνομαι ότι θέλω να αλλάξω την ζωή μου πλέον και έτσι αποφάσισα να το κάνω τώρα έτσι ώστε να επιτρέψω στην ομάδα να οργανωθεί και να σχεδιάσει το μέλλον της. Δεν είναι εύκολο γιατί το MotoGP ήταν όλη  μου η ζωή για πολλά χρόνια, αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση για μένα και την οικογένεια μου».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι έιναι σίγουρος για την συνέχεια των επιτυχιών του HRC. «Εύχομαι ότι καλύτερο στην ομάδα, έχει δύο φανταστικούς αναβάτες και πολύ δυνατούς μηχανικούς, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να είναι ισχυρή στο MotoGP.

Οι ιθύνοντες της Honda δήλωσαν ότι ο επικεφαλής της ομάδας δεν θα αντικατασταθεί στο άμεσο μέλλον.