Ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2017 – Μέρος 3ο – Και του χρόνου!

Το τελευταίο μέρος του αφιερώματος μας στην Ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες αντιπροσώπειες που βρέθηκαν στο χώρο, με το bikerstime.com να σας βάζει για μια ακόμη φορά ‘μέσα’ στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας, δείχνοντας σας όλες τις μοτοσυκλέτες σαν να βρεθήκατε εκεί.

Μια Έκθεση που συγκέντρωσε πολλά βλέμματα, ακόμη περισσότερο κόσμο αλλά και ‘γέννησε’ πολλές προσδοκίες ότι ίσως η μοτοσυκλέτα (στην Ελλάδα τουλάχιστον) αρχίζει να βρίσκει ξανά το δρόμο της. Τα εκθέματα πολλά και εντυπωσιακά, με τα περίπτερα των αξεσουάρ αλλά και των λεσχών που βρίσκονταν σε ξεχωριστό χώρο να δίνουν τη δική τους ‘νότα’ στο τελικό αποτέλεσμα. Πάμε όμως τώρα να δούμε τι άλλο συναντήσαμε στον Εκθεσιακό χώρο.

Το περίπτερο της KTM

Το περίπτερο που εκπροσωπούσε τους Αυστριακούς ήταν ένα από τα πιο καλοστημένα, ενώ εκεί μπορούσες να συναντήσεις την MotoGP KTM RC16 του Alex Hofmann αλλά και τις πιο γήινες(;) 1290 Superduke R, τη νέα και εντυπωσιακή Adventure 1090 αλλά και την Super Adventure 1290.

 

Το περίπτερο της Moto Guzzi

Στο περίπτερο της Moto Guzzi (και όχι μόνο) την παράσταση έκλεψε η νέα Audace Carbon, μια εντυπωσιακή cruiser μοτοσυκλέτα με κατακκόκκινες Brembo δαγκάνες, πώματα κεφαλών στην ίδια απόχρωση αλλά και ‘πινελιές’ carbon, όπως μαρτυρά και το όνομά της.

 

Το αγωνιστικό περίπτερο του MotoGP

Όχι, δεν υπήρχε περίπτερο με μοτοσυκλέτες αποκλειστικά από το MotoGP, εμείς όμως τις τοποθετήσαμε όλες μαζί καθώς ήταν και αυτές που τράβηξαν τα περισσότερα βλέμματα των παρευρισκομένων. Άδικα;

 

Το περίπτερο της Suzuki

Η παρουσία της Suzuki ενισχύθηκε από αυτές των νέων GSX-R 1000, V-Strom 650 αλλά και της GSX-S 750. Οι Ιάπωνες ανανέωσαν τη γκάμα τους και το μέλλον φημολογείται ότι θα φέρει εκπλήξεις από την πλευρά τους.

Το περίπτερο της Triumph

Οι Βρετανική Triumph είχε αρκετές όμορφες μοτοσυκλέτες με τις Thruxton να μας κινούν περισσότερο το ενδιαφέρον. Πανέμορφες ήταν και οι Bonneville, σε όποια έκδοση και αν τις είδαμε.

Το περίπτερο της Yamaha

Το περίπτερο της Yamaha συγκέντρωνε συχνά-πυκνά πολύ κόσμο, καθώς δεν βλέπεις και κάθε μέρα τη μοτοσυκλέτα του Rossi από το μισό μέτρο. Εντυπωσιακή ήταν και η R1M, η οποία αν και είναι ήδη δύο ετών, μαγνητίζει ακόμη τα βλέμματα. Το ‘κερασάκι στην τούρτα’ έβαζαν οι παρουσίες των MT-10 SP και SCR 950.

Οι λέσχες

Όπως προείπαμε οι Ελληνικές λέσχες έδωσαν το δικό τους παρόν στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο καλό κλίμα που επικρατούσε όλες τις ημέρες. Τα σταντ τους φιλοξενήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο και όχι ανάμεσα στα περίπτερα των αντιπροωπειών ή στο τέλος της Έκθεσης όπως γινόταν παλαιότερα.

Εμείς συναντήσαμε και τους φίλους – πια – από το ΚΤΜ Hellas Club με τους οποίους και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία-συνέντευξη πριν από λίγο καιρό (δείτε εδώ), ενώ αυτή τη φορά η κουβέντα μας συνεχίστηκε σε πιο… Εκθεσιακό περιβάλλον!

*Το φωτογραφικό υλικό από την παρουσία του Club στην Ελληνική Έκθεση μας απέστειλλε ο Δημήτρης Λυβιδίκος, Πρόεδρος του KTM Hellas Club.

 

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που θα ευχηθούμε είναι να συμβεί και του χρόνου ένα τέτοιο γεγονός στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε και πάλι αρκετά χρόνια για να δούμε κάτι αντίστοιχο. Στα εγχώρια τώρα, περιμένουμε με ανυπομονησία το Cyprus Motor Show που θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 Μαΐου στη Λευκωσία, σε μια κίνηση που πιστεύουμε ότι μόνο καλό θα κάνει στον τόπο.

Το bikerstime.com θα βρεθεί στο Χώρο Διεθνούς Έκθεσης της Λευκωσίας και θα σας ενημερώνει με ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό από το χώρο. Μείνετε συντονισμένοι!