ADAC Junior Cup – Assen – Ο Κορωνάκης συνέτριψε τον ανταγωνισμό φτάνοντας στην κορυφή!

Ο Βασίλης Κορωνάκης κατέκτησε με διαφορά τη νίκη στο σημερινό αγώνα του ADAC Junior Cup, διαλύοντας τον ανταγωνισμό στο δρόμο του προς τη νίκη. Ο Έλληνας αναβάτης οδήγησε άψογα την KTM RC390 του, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη στις βρόχινες συνθήκες του Assen.

Ο Βασίλης εκκίνησε τον αγώνα από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης και την 6η θέση, σε μια πίστα (Assen) που θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά στη ζωή του. Όμως, από την πρώτη κιόλας στροφή έδειξε ότι ήθελε τον αγώνα περισσότερο από όλους, καθώς χάθηκε γρήγορα από τον υγρό ορίζοντα των αντιπάλων του.

Σύντομα κατάφερε να ‘χτίσει’ μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, οδηγώντας την KTM του με απίστευτο ρυθμό. Ο Κορωνάκης τελείωσε την υπόθεση ‘νίκη’ από τον δεύτερο κιόλας γύρο, μιας και κατάφερε ως τότε να πάρει 10sec διαφοράς.

Έκτοτε έκανε έναν στρατηγικό ‘περίπατο’ προς τη νίκη, διατηρώντας την ψυχραιμία του και την αυτοσυγκέντρωσή του ως και το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Βασίλης έφτασε στο νήμα 10.613sec νωρίτερα από τον 2ο Max, Schmidt – τον αναβάτη που προηγείται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία του ενιαίου πρωταθλήματος!

Το βάθρο του αγώνα συμπληρώθηκε από τον Dennis van Melzen, με το βάθρο να απαρτίζεται από αναβάτες τριών διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ο Κορωνάκης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Οδηγούσα σε αυτή την πίστα για δεύτερη φορά και οδηγούσα υπό βροχή για δεύτερη φορά, έτσι ένιωσα πραγματικά καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα μου και γύρο με το γύρο η αυτοπεποίθησή μου αυξήθηκε ώστε να πάρω ένα σημαντικό προβάδισμα.

«Αυτό είναι αίνιγμα (εννοεί η απόδοσή του στο βρεγμένο), όμως ίσως συνέβη λόγο του ότι κάνω πολύ motocross και νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν το πίσω ελαστικό γλυστρά. Είναι ένας σπουδαίος αγώνας και μια φανταστική κατηγορία και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να αγωνίζομαι εδώ στο ADAC Junior Cup της KTM».

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

ADAC Junior Cup Assen Αποτελέσματα Αγώνα - Race Results
ADAC Junior Cup Assen Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results