Moto3 Brno – Race – Έκτη φετινή νίκη για Mir

Έχοντας εκκινήσει από την 4η θέση του grid, ο Joan Mir έφτασε στην έκτη του φετινή νίκη στις βρόχινες συνθήκες του Brno, νικώντας τον Romano Fenati. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Aron Canet.

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας των Grand Prix πραγματοποιήθηκε με την πίστα του Brno να έχει αρκετό νερό στην επιφάνειά της, με τους Bo Bendsneyder και Juenfran Guevara να είναι αυτοί που με τη μάχη τους έδιναν τον ρυθμό στα πρώτα στάδια της κούρσας.

Οι δύο αναβάτες στη συνέχεια απέκτησαν δύο ακόμη αντιπάλους, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Joan Mir και τον Romano Fenati να κάνουν την υπόθεση ‘νίκη’, μάχη για τέσσερις. Ο Mir, όπως το συνηθίζει, κρατήθηκε για αρκετή ώρα πίσω από τους τρεις αναβάτες μπροστά του, σχεδιάζοντας την στρατηγική του.

Πέντε γύρους πριν το τέλος, ο Ισπανός ξεκίνησε την επίθεσή του, περνώντας σε ένα γύρο τους Bendsneyder, Guevara και Fenati, προσπαθώντας μάλιστα να χτίσει μια μικρή διαφορά. Ο Fenati ήταν ο μόνος που αντέδρασε στην επέλαση του αναβάτη της Leopard Racing, περνώντας τους δύο αντιπάλους του και κυνηγώντας παράλληλα τον Ισπανό.

Moto3 Brno Aron Canet 2017
Μπορεί ο Mir να έφτασε στην έκτη του φετινή νίκη, η εμφάνιση της ημέρας όμως ανήκει δικαιωματικά στον Aron Canet. Ο Ισπανός ανέκαμψε 19 θέσεις από αυτή που είχε στον πρώτο γύρο του αγώνα!

Ο Ιταλός είχε την ταχύτητα ώστε να μειώσει σημαντικά την διαφορά που τον χώριζε από τον Mir, όμως, παρόλο που το δίδυμο μπήκε στον τελευταίο γύρο με μόλις 0.251 διαφοράς μεταξύ τους, ο Fenati δεν κατάφερε να πιέσει αρκετά τον Mir ώστε να έχει πιθανότητες για νίκη.

Έτσι, ο Mir κατάφερε να φτάσει στην έκτη του φετινή νίκη (δέυτερη συνεχόμενη), την ώρα που ο Fenati τερμάτιζε στην 2η θέση για τέταρτη συνεχή φορά. Την τελευταία θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο εντυπωσιακός Aron Canet, ο οποίος από την 17η θέση του grid κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει τους Bendsneyder και Guevara για την 3η θέση.

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της KTM ήταν αυτός που κατέκτησε την 4η, με τον Ισπανό αναβάτη της RBA BOE Racing Team να περιορίζεται στην 5η. Οι John McPhee, Marcos Ramirez, Tatsuki Suzuki, Adam Norrodin και Nakarin Atiratphuvapat ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Moto3 Brno 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Moto3 Sachsenring 2017 Race Results
Moto3 Brno 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Moto3 Sachsenring 2017 Race Results