Moto3 Termas de Rio Hondo – FP1&FP2 – Η πρώτη θέση στον Mir

Οι δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές της μικρής κατηγορίας ανήκουν ολοκληρωτικά στον Joan Mir, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις, εξασφάλισε την 1η θέση με άνεση. Πίσω του βρέθηκαν οι Ιταλοί Romano Fenati και Nicolo Bulega.

FP1: Μετά την σπουδαία νίκη του στο Κατάρ, ο Mir ήρθε στην Αργεντινή με ανανεωμένο ηθικό και διάθεση να συνεχίσει τις δυνατές εμφανίσεις. Ο Ισπανός κατέκτησε την 1η θέση στο FP1, αφήνοντας στη θέση τον εκπληκτικό Gabriel Rodrigo.

Ο τοπικός ήρωας της Αργεντινής πήρε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στο GP της πατρίδας του, δείχνοντας από την αρχή γρήγορος, παρά την σπασμένη κλείδα που αποκόμισε στο Κατάρ.

Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο αναβάτης της Sky Racing Team VR46, Nicolo Bulega, μια θέση μπροστά από τον Juanfran Guevara. Τη δεκάδα των χρόνων ολοκλήρωσαν οι Fenati, Loi, Bastianini, Migno, Canet και McPhee.

Δράση από την κατηγορία της Moto3

FP2: Οι συνθήκες στην πίστα της Αργεντινής δεν άλλαξαν, με την υγρασία να συνοδεύεται με ζέστη. Ο Joan Mir ήταν και πάλι σε κορυφαία κατάσταση, αφήνοντας πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Romano Fenati.

Ο Nicolo Bulega βρέθηκε και πάλι ψηλά, ολοκληρώνοντας στην 3η θέση της κατάταξης. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από τον John McPhee, ο οποίος ως και λίγα λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης. Τελικά κατέληξε στην 4η θέση, μια εμπός από το Nicolo Antonelli.

Την πρώτη δεκάδα των χρόνων ολοκλήρωσαν οι Guevara, Binder, Canet, Loi και Bastianini.

Όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας βελτίωσαν τους προσωπικούς τους χρόνους στο FP2 εκτός του Gabriel Rodrigo που αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με την KTM του. Ο Αργεντίνος υποχώρησε από την 2η θέση του FP1 στην 22η των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της ημέρας.

 

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας:

Η δράση στην πίστα της Αργεντινής θα συνεχιστεί αύριο με το FP3/4 και τις κατακτήριες της Moto3. Μείνετε συντονισμένοι!