Moto2 Termas de Rio Hondo – FP1&FP2 – Από εκεί που το άφησε ο Morbidelli

Ο Franco Morbidelli ήταν ο ταχύτερος αναβάτης την πρώτη ημέρα στην πίστα της Αργεντινής, αφήνοντας πίσω του τον Marcel Schrotter και τον Takaaki Nakagami.

FP1: Με υψηλά ποσοστά υγρασίας αλλά και τη θερμοκρασία αέρα στους 26°C, έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα Termas de Rio Hondo οι αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας. Ο Lorenzo Baldassari ήταν αυτός που πήρε την  θέση λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της διαδικασίας, ενώ το 1.44.943 που σημείωσε έπειτα τον εδραίωσε στην κορυφή της κατάταξης.

Η 2η θέση πήγε στον Franco Morbidelli, ο οποίος έμεινε 0.224sec μακριά από τον συμπατριώτη του. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε ο Tom Luthi, με το 1.45.316 που σημείωσε να είναι ελάχιστα ταχύτερο από τον χρόνο του συμπατριώτη του, Dominique Aegerter, που έμεινε στην 4η θέση.

Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε για τις θέσεις 5 και 6, με τον Marcel Schrotter να ολοκληρώνει ελάχιστα μπροστά από τον Remy Gardner (υιός του μεγάλου Wayne Gardner). Στην 7η θέση βρέθηκε ο Mattia Pasini, ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Alex Marquez.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 του 2014 είχε μάλιστα και ένα lowside στη Στροφή 3, αποφεύγοντας ευτυχώς τους τραυματισμούς. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Sandro Cortese και Hafizh Syahrin.

Δράση από τις δοκιμές της Moto2

FP2: Οι συνθήκες παρέμειναν ίδιες και κατά τη διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών της Moto2, με τους αναβάτες να πιέζουν ευθύς εξ’ αρχής για καλύτερους χρόνους. Ο Franco Morbidelli τα κατάφερε καλύτερα από όλους, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.44.188.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Marcel Schrotter, ο οποίος έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι η πίστα της Αργεντινής του ταιριάζει. Στην 3η θέση βρέθηκε για ακόμη μια περίοδο ο Takaaki Nakagami, ο οποίος έμεινε μόλις 0.266sec μακριά από την κορυφή.

Ο Lorenzo Baldassari υποχώρησε από την 1η θέση του FP1 στην 4η του FP2, μία θέση μπροστά από την εργοστασιακή συμμετοχή της KTM με αναβάτη τον Miguel Oliveira. Στην 6η θέση της περιόδου αλλά και των συνδυασμένων αποτελεσμάτων βρέθηκε ο Alex Marquez.

Η δεκάδα έκλεισε με τους Mattia Pasini, Simone Corsi, Xavi Vierge και Dominique Aegerter, με την έκπληξη του FP1, Remy Gardner να ολοκληρώνει μόλις στην 17η θέση. Συνέχεια στα άσχημα αποτελέσματά του έδωσε και ο Brad Binder, ο οποίος βρέθηκε μόλις 22ος, μια θέση πίσω από τον ετεροθαλή αδελφό του Rossi, Luca Marini.

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας:

Η δράση στην πίστα της Αργεντινής θα συνεχιστεί αύριο με το FP3/4 και τις κατακτήριες της Moto2. Μείνετε συντονισμένοι!