MotoGP – KTM – Καλοβλέπει τη θέση του Smith ο Kallio

Ο Κυριακάτικος αγώνας του MotoGP είδε την έκτακτη συμμετοχή του αναβάτη εξέλιξης της KTM, Mika Kallio, να ολοκληρώνει στη 10η θέση της Αυστριακού GP, με τον Φινλανδό να σημειώνει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα της ‘πορτοκαλί’ φίρμας για το 2017.

Ο Mika Kallio ήταν ο πρώτος αναβάτης της KTM την Κυριακή στο Red Bull Ring (10ος), δηλώνοντας με το πέρας του αγώνα ότι θα ήθελε να επανέλθει ως μόνιμος αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα, ήταν αρκετά ταχύτερος από τον μόνιμο αναβάτη των Αυστριακών, Bradley Smith, ο οποίος ολοκλήρωσε την κούρσα στην 18η θέση, 17sec μακριά από τον Kallio.

«Όταν ήρθα στην KTM, είπα ότι αυτός ήταν ο τρόπος να επιστρέψω στο MotoGP, ότι θα μου άρεσε να είμαι ένας αναβάτης αγώνων σε αυτή την κατηγορία. Αυτό το αποτέλεσμα (στο Spielberg) αποδεικνύει τι μπορώ να κάνω και βοηθά πολύ, όμως δεν ξέρω αν είναι αρκετό

«Έχω μιλήσει με μερικές ομάδες, όμως γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις. Όμως αυτή τη στιγμή δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι είναι διαθέσιμο.

«Πρέπει επίσης να μιλήσω με την KTM και να δω ποιά είναι τα μελλοντικά πλάνα τους για εμένα. Η ξεκάθαρη επιλογή είναι να μείνω εδώ και αν μπορώ να βρω μια θέση για να οδηγώ θα ήθελα να μείνω. Έχω πολύ ιστορία με αυτούς και είναι καλοί άνθρωποι

MotoGP Red Bull Ring KTM RC16 Trio
Οι τρεις εργοστασιακές KTM RC16 σε παράταξη. Ο Pol Espargaro στάθηκε άτυχος, ο Bradley Smith δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες και ο δοκιμαστής της ομάδας έφερε μια εντός έδρας 10η θέση στο εργοστάσιο

Ποιά θέση θα μπορούσε να ανοίξει όμως για τον Φινλανδό; Τα σενάρια είναι δύο, όσο αφορά τουλάχιστον την KTM. Το ένα έχει να κάνει με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Bradley Smith, καθώς ο Βρετανός αναβάτης δεν έχει δείξει ακόμη κάτι το αξιόλογο τη φετινή χρονιά, τερματίζοντας σχεδόν πάντα πίσω από τον άλλο αναβάτη της ομάδας, Pol Espargaro.

Μάλιστα, μετά από 11 αγώνες το καλύτερό του αποτέλεσμα είναι η 13η θέση, έχοντας συλλέξει συνολικά μόλις 8 βαθμούς. Ο Kallio σε δύο συμμετοχές έχει μαζέψει 6 βαθμούς, έχοντας καλύτερη συγκομιδή βαθμών ανά αγώνα σε σχέση με τον Smith.

Βέβαια – προς υπεράσπιση του Βρετανού – η 10η θέση ήρθε για τον Kallio σε μια πίστα που γνωρίζει αρκετά καλά, καθώς είναι η πίστα που η KTM χρησιμοποιεί για την εξέλιξη της RC16.

Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με τη δημιουργία δεύτερης ομάδας από την Αυστριακή εταιρία, με τους εκπροσώπους της φίρμας να έχουν αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι δεν θα μας φανεί απίθανο αν δούμε τον Kallio ως αναβάτη μιας δορυφορικής RC16 στο άμεσο μέλλον, η οποία ίσως φέρει και τον ίδιο χορηγό στα fairing της.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η εταιρία ενεργειακών ποτών που είναι κύριος χορηγός της KTM έχει εδώ και πολλά χρόνια δύο ομάδες και στην F1, με μια δεύτερη ομάδα στο MotoGP να εδραιώνει τόσο την ίδια όσο και τους ‘πορτοκαλί’ στη μεγάλη κατηγορία αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών.