Σταθερή η κατάσταση του Max Biaggi – Απέφυγε τις κακώσεις στο νωτιαίο μυελό

Τα νέα είναι καλύτερα σχετικά με την κατάσταση του Max Biaggi, ο οποίος τραυματίστηκε έπειτα από πτώση με μοτοσυκλέτα Supermoto την Παρασκευή. Ο Ιταλός διεγνώσθη με θωρακικό τραύμα και πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο San Camillo.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο 45χρονος πρώην αναβάτης του MotoGP και του WSBK απέφυγε τις κακώσεις στο νωτιαίο μυελό, νέα ευχάριστα αν αναλογιστούμε την σοβαρότητα του τραυματισμού του ‘Ρωμαίου Αυτοκράτορα’.

«Η κατάσταση του Max Biaggi είναι στάσιμη. Ο αναβάτης έγινε δεκτός για την πρόγνωση θωρακικού τραύματος με πολλαπλούς μώλωπες,» δήλωσαν οι γιατροί του Ιταλού με ανακοίνωσή τους την Παρασκευή.

«Μετά τα ευρήματα στην Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών, εισήχθη επί του παρόντος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κλινική παρατήρηση και παρακολούθηση, όπως αναμενόταν μετά τα μεγάλα τραύματα (που είχε)

Την επόμενη ημέρα το νοσοκομείο εξέδωσε νέα ανακοίνωση, αναφέροντας ότι οι ακτινολογικές εξετάσεις έδειξαν αύξηση του όγκου στο δεξί πνευμοθώρακα, το οποίο οδήγησε τους γιατρούς στην αποστράγγιση του υγρού από το σημείο.

«Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με το τέλειο αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι ζωτικές ενδείξεις παραμένουν ικανοποιητικές. Η παρακολούθηση πολλαπλών παραμέτρων και ακτινολογικών εξετάσεων καθώς και οι μη επεμβατικές διαδικασίες αναπνευστικής υποστήριξης συνεχίζονται.»

Χθες, έγινε μια συμπληρωματική ανακοίνωση αναφορικά με την κατάσταση του Ιταλού, η οποία αναφέρει ότι οι ζωτικές ενδείξεις του Biaggi παραμένουν ικανοποιητικές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στην κατάστασή του.