Moto2 Circuit Of The Americas – FP1&FP2 – Η αντεπίθεση του Marquez!

Η κατηγορία της Moto2 είδε τον δεύτερο Marquez της οικογένειας να επικρατεί, με τον Alex να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Πίσω του ο teammate του, Franco Morbeidelli, στην 3η θέση ο Γερμανός Marcel Schrotter.

FP1: Η δράση ξεκίνησε γρήγορα στην πίστα του Austin για την μεσαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας, αφού οι 30 βαθμοί Κελσίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι η τελευταία κατηγορία που εμφανίζεται μετά τη Moto3 και τη MotoGP, επέτρεψε στους αναβάτες να ψάξουν κατευθείαν για τους γρήγορους χρόνους τους.

Είναι γνωστό πως το επίθετο Marquez είναι αυτό που μας απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο όταν τα GP βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους, αυτό όμως ήταν κάτι που βλέπαμε μέχρι στιγμής από τον Marc. Αυτή τη φορά, ο Marquez που φαίνεται ότι θα απασχολήσει το Σαββατοκύριακο της μεσαίας κατηγορίας είναι ο μικρός, Alex.

Στις ελεύθερες δοκιμές 1 ο Alex Marquez ήταν εξ’ αρχής γρήγορος, με τον teammate του και νικητή των δύο πρώτων αγώνων, Franco Morbidelli, να ακολουθεί απο κοντά. Στο τέλος της διαδικασίας όμως ο αναβάτης που έκανε την έκπληξη ήταν ο Miguel Oliveira με την KTM του, δείχνοντας για άλλη μια φορά οτι πόσο ανερχόμενος και υπολογίσιμος αντίπαλος είναι.

Ο Morbidelli κατέληξε ελάχιστα πίσω του, με τον Tom Luthi να βελτιώνεται στα τελευταία λεπτά αρπάζοντας την 3η θέση από τον Marquez που βρέθηκε στην 4η. Mattia Pasini και Lorenzo Baldassari ήταν οι αναβάτες που βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Marcel Schrotter να είναι ο πρώτος αναβάτης με πλαίσιο της Suter στην 7η θέση.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Jesko Raffin, Dominique Aegerter και Simone Corsi.

Ο Marcel Schrotter ήταν η θετικότερη έκπληξη της ημέρας

FP2: Στο FP2 οι αναβάτες της Estrella Galicia 0,0 MarcVDS δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης, με τους Marquez και Morbidelli να είναι οι δύο από τους τρεις αναβάτες που ‘έσπασαν το φράγμα’ του 2:11sec. Ο ‘μικρός’ Marquez με το 2:10.601 που σημείωσε ήταν κατά τρία δέκατα ταχύτερος από τον ομόσταυλό του, με τον Ιταλό να μένει στη 2η θέση.

Πολύ θετική εμφάνιση ήταν αυτή του Marcel Schrötter, ο οποίος ήταν ο τρίτος της ‘παρέας’ που σημείωσε χρόνο μέσα στο 2.10sec. Ο Γερμανός έδειξε και σε αυτή τη διαδικασία την ταχύτητή του, όντας παράλληλα ο ταχύτερος αναβάτης με πλαίσιο της Suter. Ο Miguel Oliveira βελτιώθηκε λιγότερο από τους τρεις πρώτους στο FP2, μένοντας τελικά στην 4η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Ο Tom Luthi βρέθηκε στην 5η θέση της διαδικασίας αλλά και της ημέρας, με όλους τους αναβάτες της Moto2 να είναι ταχύτεροι στο FP2, εκτός του Jesko Raffin. Pasini, Syahrin, Quartararo, Cardus και Nakagami συμπλήρωσαν την δεκάδα, με τον αντικαταστάση του Brad Binder στη σέλα της δεύτερης KTM (Cardus) να τα πηγαίνει πολύ καλά στο ντεμπούτο του με την ομάδα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας:

Η δράση στην πίστα των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστεί σήμερα το βράδυ με το FP3/4 και τις κατακτήριες του MotoGP. Μείνετε συντονισμένοι!