MotoGP – Rossi – Βελτιώσαμε κάποια πράγματα στον πρώτο αγώνα

Το MotoGP πάει Αργεντινή αυτή την εβδομάδα και για τον Valentino Rossi θα είναι ένα δυνατό τεστ, ώστε ο Ιταλός να δει αν πραγματικά έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα που τον ταλάνιζαν με την M1 του.

Ο 38χρονος αναβάτης αντιμέτωσε για ολόκληρο το διάστημα των χειμερινών δοκιμών πρόβλημα με το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας του, καθώς όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, το νέο εμπρός ελαστικό της Michelin παραείναι μαλακό κατά την είσοδο στη στροφή.

Παρ’ όλα αυτά, ο Rossi άφησε πίσω του το πρόβλημα την Κυριακή του αγώνα στο Κατάρ, όπου αν και ξεκίνησε μόλις από την 10η θέση, κατόρθωσε να αναρριχηθεί ως την 3η, τερματίζοντας μόλις 1.9sec μακριά από τον νικητή teammate του, που εκκινούσε 1ος.

Κοιτώντας πίσω στον πρώτο αγώνα, ο Rossi δήλωσε: «Δεν ήταν μια εύκολη αρχή για το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όμως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του πρώτου αγώνα φτιάξαμε κάποια πράγματα, ειδικά στο εμπρός (μέρος).

«Ο αγώνας πήγε πολύ καλά και ήμουν πολύ χαρούμενος που ήμουν σε θέση να φτάσω στο βάθρο. Τώρα πάμε στην Αργεντινή. Αυτή είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ και είμαι χαρούμενος που πάμε εκεί

Ο Valentino Rossi στο δρόμο για το podium του Qatar GP

«Ελπίζω να υπάρχουν καλές συνθήκες ασφάλτου, επειδή πέρυσι ήταν δύσκολα για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε καλύτερα και να προσπαθήσουμε να πάμε ξανά για το βάθρο!»

Ο Rossi έχει πολύ καλή παράδοση στην πίστα Termas de Rio Hondo, κερδίζοντας τον αγώνα του 2015 ενώ πέρυσι τερμάτισε 2ος πίσω από τον Marquez. Και στις δύο περιπτώσεις η ταχύτητα του Ιταλού απέδειξε ότι η πίστα της Αργεντινής είναι αρκετά καλή για τον ίδιο.

Ο Massimo Meregalli γνωρίζει ότι η μοτοσυκλέτα της ομάδας του είναι πολύ δυνατή εκεί, αναφέροντας σε δηλώσεις του: «Είναι μια πίστα όπου μπορούμε να είμαστε δυνατοί. Βέβαια, οι συνθήκες της πίστας και το επίπεδο πρόσφυσης μπορεί να είναι λίγο δύσκολες, όπως είδαμε πέρυσι, όμως η ομάδα έχει καλά αποτελέσματα εκεί στους τελευταίους δύο αγώνες.

«Στοχεύουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε καλά από την Παρασκευή, ώστε να συνεχίσουμε με την ορμή που πήραμε από τον πρώτο Γύρο.»