Παρουσίαση – Honda CBR250RR 2017

Η Honda προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας CBR250RR, η οποία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πέρυσι στο Tokyo Motor Show. Ευτυχώς για όλους εμάς, το concept του χθες πέρασε σχεδόν ανέπαφο στην παραγωγή του σήμερα.

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην Ινδονησία – όπου και κατασκευάζεται – και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η Honda αυτή τη φορά δεν έκανε και πολλές υποχωρήσεις στο θέμα του στυλ και της εμφάνισης· η νέα CBR250RR είναι το ίδιο εντυπωσιακή με το concept που είδαμε πέρυσι, χωρίς να μοιάζει ιδιαίτερα με την ‘μεγάλη’ CBR1000RR.

Η νέα Honda CBR250RR

Με τον τομέα της εμφάνισης να κρίνεται επιτυχημένος, ο κινητήρας που κινεί την μοτοσυκλέτα είναι ολοκαίνουργιος. Διαθέτει δύο κυλίνδρους, είναι υδρόψυκτος και έχει μια αρκετά μεγάλη ισχύ (36.3hp/12.500σαλ), οι οποίοι υπόσχονται να ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τους νέους αναβάτες στους οποίους και απευθύνεται

Επιπρόσθετα η νέα CBR250RR διαθέτει και σύστημα throttle-by-wire (TbW), αλλά και τρεις επιλογές οδήγησης. Όσο αφορά το πλαίσιο, κατασκευάζεται από χάλυβα, με το ψαλίδι να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Περνώντας στις αναρτήσεις, το μπροστινό πηρούνι είναι αντεστραμμένο και το πίσω αμορτισέρ έχει ρύθμιση προφόρτισης πέντε επιπέδων.

Στα φρένα τώρα, οπτικά ο εμπρός δίσκος των 310mm με τη δαγκάνα των δύο εμβόλων και ο πίσω δίσκος των 240mm με τη δαγκάνα του ενός εμβόλου ‘γεμίζουν’ το μάτι, παρ’ όλα αυτά επιφυλασσόμαστε για μια μοτοσυκλέτα την οποία δεν έχουμε ακόμη δει από κοντά ή οδηγήσει.

Η εμπρός και πίσω όψη της μοτοσυκλέτας

Το σύστημα ABS δεν έρχεται στον βασικό εξοπλισμό, όμως υπάρχει κατ’ επιλογήν. Τα χρώματα της μοτοσυκλέτας τονίζουν ακόμη περισσότερο την όμορφη/άγρια εμφάνισή της, καθώς διατίθεται στα Racing Red, Anchor Grey Metallic, και Mat Gunpowder Metallic.

Η όψη της μοτοσυκλέτας – μαζί με τα στοιχεία του κινητήρα – είναι οι κύριοι τομείς που μας κάνουν να ανυπομονούμε ώστε να την δούμε από κοντά, καθώς η Honda φαίνεται πως αποφάσισε να μπει πολύ δυναμικά στην κατηγορία των 250cc.

Δείτε τώρα τι έχει να πει για αυτήν και ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Honda, Marc Marquez.