Και ο Vinales στη μάχη του τίτλου, λέει ο Rossi

Ο Valentino Rossi φαίνεται πως υπολογίζει αρκετά τον νέο του teammate στη Yamaha, αναφέροντας τον Maverick Vinales σε μία ακόμη μία πρόσφατη δήλωσή του. Αυτή τη φορά, ο Ιταλός «έχρισε» τον Ισπανό ως έναν εκ των διεκδικιτών του φετινού τίτλου.

Ο 21χρονος πρώην αναβάτης της Suzuki έδειξε ευθύς αμέσως τις διαθέσεις του για την νέα χρονιά, επικρατώντας στο διήμερο τεστ της Βαλένθια, κερδίζοντας παράλληλα την πρώτη, ενδοεταιρική μάχη με τον Rossi.

Από την πλευρά του, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, Valentino Rossi, έδειξε από την πρώτη στιγμή να αναγνωρίζει το ταλέντο του νεαρού teammate του, ενώ με το τέλος του Monza Rally Show (το οποίο και κέρδισε), προέβη σε δηλώσεις, χρίζοντας τον Vinales ως έναν εκ των φαβορί για τον τίτλο του 2017.

Συγκεκριμένα είπε:«Νομίζω ότι τα φαβορί για τον τίτλο του χρόνου είναι ο Marquez, ο Lorenzo, εγώ… έπειτα ο Vinales. Ας περιμένουμε και βλέπουμε.»

Περνώντας στη χρονιά του 2016, ο Rossi έκανε μια μίνι αποτίμηση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν τη συγκαταλέγει στις θετικές.

«Απόλυτα, την κατατάσσω ανάμεσα στις καλύτερες. Αν το να τερματίσεις δεύτερος στο πρωτάθλημα θεωρείται μέτριο [αποτέλεσμα], είμαστε τελειωμένοι.

«Ήταν θετική λόγω του ότι ήμουν ανταγωνιστικός σε όλες τις συνθήκες, ήμουν αρκετά γρήγορος.

«Ήμουν άτυχος και έκανα μερικά λάθη, όμως η χρονιά ήταν αναμφίβολα θετική.»

Σειρά είχαν κάποια σχόλια του Ιταλού, αναφορικά με το διήμερο ιδιωτικό τεστ που πραγματοποίησαν οι Yamaha στην πίστα της Sepang, στη Μαλαισία.

Εκεί, και χωρίς το επιτελείο της Yamaha να δώσει σχετικές πληροφορίες, οι Valentino Rossi, Maverick Vinales, Johan Zarco και Jonas Folger, πήραν την τελευταία τους φετινή γεύση από τις μοτοσυκλέτες τους.

«Η κατάσταση είναι πολύ πιο ξεκάθαρη,» δήλωσε ο Rossi και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Δουλέψαμε πολύ περισσότερο με τη νέα μοτοσυκλέτα και φαίνεται ότι έχει περισσότερη προοπτική από ότι η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαμε το 2016.»

Αφήστε μια απάντηση