MotoGP Losail – FP2&FP3 – Redding, Vinales και πολύς αέρας!

Η Παρασκευή ολοκληρώθηκε και οι Scott Redding και Maverick Vinales ήταν οι αναβάτες που κατέκτησαν την 1η θέση στο FP2 και FP3 αντίστοιχα. Ο χθεσινός χρόνος του Vinales παρέμεινε και σήμερα ο ταχύτερος των ελεύθερων δοκιμών.

FP2: Οι συνθήκες στην πίστα του Κατάρ δεν ήταν ιδανικές, με τον καιρό νωρίτερα μέσα στην ημέρα να είναι βροχερός, αφήνοντας την επιφάνεια του οδοστρώματος με χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας ο Scott Redding έφερε την Ducati GP16 στην κορυφή των χρόνων, βελτιώνοντας το χθεσινό του χρόνο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο. Μάλιστα με αυτό του το γύρο κατάφερε να αναρριχηθεί και στην 3η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Οι Andrea Dovizioso, Jonas Folger, Johann Zarco και Maverick Vinales έκλεισαν την πρώτη πεντάδα του FP2, με το δίδυμο της Tech3 Yamaha να είναι για μια ακόμη φορά εντυπωσιακό. Μία θέση πίσω από τον teammate του βρέθηκε ο Valentino Rossi, με τον Ιταλό να βελτιώνεται ελαφρά σε σχέση με χθες.

Alvaro Bautista, Jorge Lorenzo, Marc Marquez και Aleix Espargaro έκλεισαν την πρώτη δεκάδα, με τους πρώτους 15 αναβάτες να βρίσκονται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο – δείγμα του υψηλού ανταγωνισμού που επικρατεί φέτος στο MotoGP.

Την πρώτη του πτώση με την M1 είχε ο Vinales, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στη Στροφή 4, καθώς οδηγούσε λίγα μέτρα μπροστά από τον Valentino Rossi. Ευτυχώς σηκώθηκε δίχως να έχει τραυματιστεί.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του FP2:

FP2: Τα επίπεδα πρόσφυσης δεν βελτιώθηκαν ούτε στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές, οι οποίες είχαν μάλιστα και πολύ έντονους ανέμους να πνέουν γύρω από την πίστα του Κατάρ. Τα πρώτα ‘θύματα’ της γλυστερής επιφάνειας ήταν οι Danilo Petrucci και Jonas Folger, με τους δύο να σηκώνονται αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με τα επίπεδα υγρασίας να αρχίζουν να ανεβαίνουν σταδιακά, οι περισσότεροι αναβάτες είχαν επικεντρωθεί ως και την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της διαδικασίας στη βελτίωση των ρυθμίσεων για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Bradley Smith ήταν ο πρώτος αναβάτης που κατόρθωσε να βελτιώσει τον καλύτερό του χρόνο, ο οποίος όμως ήταν 3.582sec μακριά από αυτόν του Vinales. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Αυστριακούς, δείχνοντας πως ακόμη υστερούν αρκετά έναντι του ανταγωνισμού.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Rossi αντιμετώπισε πρόβλημα με το γκάζι της M1 του, επιστρέφοντας στα pit και ενώ ετοιμαζόταν για την δική του επίθεση στο χρονόμετρο. Ο Ιταλός έχασε πολύ χρόνο λόγω αυτής της βλάβης, τη στιγμή που οι περισσότεροι αναβάτες άρχισαν να βελτιώνουν τους χρόνους τους.

Οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν, κανείς όμως δεν ήταν σε θέση να πλησιάσει το χθεσινό χρόνο του Vinales που παρέμεινε και μετά το πέρας του FP3 στην κορυφή. Ο Ισπανός βέβαια ήταν και πάλι ο ταχύτερος, με τον Iannone να βρίσκει πολύ χρόνο και από το πουθενά να ‘σκαρφαλώνει’ στην 2η θέση λίγες στιγμές πριν το τέλος.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Zarco που ολοκλήρωσε στην 3η θέση της περιόδου, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 4η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Οι Marquez, Lorenzo και Rossi βρέθηκαν στις θέσεις 7,9 και 13 με τον αναβάτη της Ducati να μένει εκτός πρώτης δεκάδας στα συνδυασμένα. Αυτό σημαίνει ότι αύριο θα πρέπει να τον δούμε και στο Q1, κάτι που απέφυγε οριακά ο Rossi (10ος στα συνδυασμένα αποτελέσματα).

Αναλυτικότερα η κατάταξη του FP3 αλλά και των συνδυασμένων αποτελεσμάτων:

Κατάταξη FP3
Συνδυασμένα αποτελέσματα

 

 

 

 

 

 

 

Η δράση στην πίστα του Κατάρ θα συνεχιστεί αύριο με το FP4 του MotoGP, τις κατατακτήριες των Moto2-Moto3 και το Q1-Q2 του MotoGP. Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση