WorldSBK – Αποκαλυπτήρια της Panigale V4 1000 στις δοκιμές της Jerez

Η Ducati αποκάλυψε την μικρότερη έκδοση της Panigale V4 σήμερα στις δοκιμές της Jerez (με τα 1000cc), η οποία θα κατασκευαστεί ώστε να πάρει έγκριση για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes του 2019. Να θυμίσουμε ότι η τωρινή έκδοση της μοτοσυκλέτας των Ιταλών δεν μπορεί να συμμετέχει λόγω αυξημένου κυβισμού (1100cc με όριο τα 1000cc για τετρακύλινδρους κινητήρες).

Παρ’ όλο που η μοτοσυκλέτα της Ducati δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη με τα «πολιτικά» της, εντούτοις έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό και μάλιστα με αγωνιστική ενδυμασία. Για τις σημερινές δοκιμές της Jerez και το WorldSBK, η Ιταλική φίρμα ετοίμασε μια μοτοσυκλέτα 1000cc για συλλογή δεδομένων και την παραχώρησε στον Lorenzo Zanetti.

Ο Ιταλός πραγματοποίησε δοκιμές στο πλευρό της εργοστασιακής ομάδας, η οποία συμμετέχει με τους Chaz Davies και Marco Melandri με την δικύλινδρη Panigale R στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στόχος των δοκιμών – όπως είναι φυσικό – είναι η εξέλιξη του νέου project των Ιταλών, οι οποίοι θέλουν διακαώς να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος μοτοσυκλετών παραγωγής.

WorldSBK Ducati Panigale V4 1000 Lorenzo Zanetti Box
Ο Lorenzo Zanetti αφήνει τα box της Aruba.it και γράφει τις πρώτες γραμμές μιας νέας σελίδας για την Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes – και όχι μόνο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Serafino Foti (team manager της ομάδας Aruba.it Ducati) πρέπει να «χτίσουν» μια καλή βάση, πάνω στην οποία θα μπορούν να εργαστούν οι Davies και Melandri.

Οι τελευταίοι πάντως δεν αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα τη V4 μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale, καθώς θα ρίξουν περισσότερο το βάρος τους στην φετινή χρονιά και την ανταγωνιστικότητα της V2 μοτοσυκλέτας.

Το πλάνο της ομάδας αναφέρει όμως ότι θα κάνουν τουλάχιστον μια δοκιμή ως το τέλος του 2018, κάτι το οποίο θα πράξει και ο Βρετανός πρωταθλητής του BSB, Shane Byrne. Όσο για τις σημερινές της επιδόσεις; Στα χέρια του Ιταλού αναβάτη της, η νέα Panigale V4 1000 ήταν σχεδόν 3sec αργότερη από τον κορυφαίο Jonathan Rea και την Kawasaki του.

Τέλος, να πούμε ότι ο ερχομός της V4 Panigale R στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 θα σημάνει το τέλος των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν και ξεπερνούν τα 1000cc με τετρακύλινδρο κινητήρα, καθώς η Ducati ήταν η μοναδική εταιρεία που συμμετείχε με κυβισμό πέραν των 1000cc και δικύλινδρο κινητήρα.


Διαβάστε ακόμη: Έτοιμες οι πρώτες αγωνιστικές Ducati Panigale V4 για το Ιταλικό πρωτάθλημα!