Η KTM δίνει ζωή στα δίχρονα!

Η KTM ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός νέου, δίχρονου κινητήρα με ψεκασμό για το 2018, εμπλουτίζοντας την γκάμα των Enduro μοτοσυκλετών της.

Η νέα τεχνολογία που θα λανσάρει ο Αυστριακός κατασκευαστής ονομάζεται ‘Transfer Port Injection’ ή TPI και θα χρησιμοποιηθεί στις EXC 250 και EXC 300. Οι πρώτες μοτοσυκλέτες θα κάνουν την εμφάνισή τους αυτό το καλοκαίρι στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Joachim Sauer (υπέυθυνος Marketing των προϊόντων της KTM) ανέφερε σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του κατασκευαστή. «Αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική εξέλιξη για την KTM.

«Εξελίσσουμε δίχρονους με ψεκασμό (κινητήρες) αρκετό καιρό και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες με τα πλεονεκτήματα του ψεκασμού, βάζοντας τες στο σύνθημά μας ‘READY TO RACE’

Με τις πληροφορίες που διαρρέουν από τους ανθρώπους της KTM να είναι ελάχιστες, το μόνο που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι ότι οι Αυστριακοί υποστηρίζουν πως η κατανάλωση καυσίμου του νέου κινητήρα θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη των κινητήρων που χρησιμοποιούν καρμπυρατέρ.

Επίσης, η KTM φημολογείται πως έχει διαθέσει ήδη τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες για αγωνιστική χρήση, με τους  Andreas Lettenbichler και Lars Enockl να λαμβάνουν μέρος στον αγώνα Roof of Africa ήδη από πέρυσι.

Ο Sauer ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφέροντας: «Υπήρξαν εκτεταμένες δοκιμές και μελέτες για να λάβει υπ’ όψην το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης (της KTM), έτσι έχουμε μεγάλο κίνητρο για το επόμενο βήμα ως οι πρώτοι σε αυτό τον τομέα της τεχνολογίας, καθώς κάνουμε ένα τεράστιο βήμα εμπρός σε αυτόν τον τομέα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ο κινητήρας αυτός αποδώσει αυτά που έχει στο μυαλό της η KTM, ίσως να αρχίσει να ανθεί ξανά ένας τύπος κινητήρα που κατά πολλούς έχει αδικηθεί και κακώς παραγκωνιστεί.

Αφήστε μια απάντηση