Vinales – Θα είναι δικό μου το φταίξιμο αν δεν παλεύω για τη νίκη

Ο Maverick Vinales υποστηρίζει ότι θα είναι στη μάχη της πρώτης θέσης αυτή την Κυριακή στο Κατάρ, αν δεν κάνει κάποιο ‘πολύ μεγάλο λάθος’.

Ξεκινώντας της πρώτη του χρονιά ως εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, ο Vinales συνέχισε την κυριαρχία του στις δοκιμές του χειμώνα με μια πρώτη θέση στις χθεσινές, πρώτες ελεύθερες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας.

Με τον κόσμο των paddock να παρακολουθεί το ταλέντο του Ισπανού να ξετυλίγεται κάθε φορά που καβαλάει την M1, πολλοί ήταν αυτοί που τον έχρισαν φαβορί τόσο για τον φετινό Τίτλο όσο και για την νίκη στο εναρκτήριο Γύρο του Κατάρ.

Και χθες ο Vinales ξεκίνησε ιδανικά, αφήνοντας τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marquez πίσω του για πάνω από μισό δευτερόλεπτο και τον πολυπρωταθλητή teammate του, Valentino Rossi, σχεδόν ενάμιση δευτερολέπτο μακριά του.

Έτσι, όσο και να θέλει να παραμείνει προσγειωμένος και ταπεινός στις δηλώσεις του, ο 22χρονος αναβάτης τόνισε στις χθεσινές δηλώσεις του ότι ο αγώνας μπορεί να είναι στα χέρια του, έχοντας ως δεδομένο τον πολύ καλό του ρυθμό με τη Yamaha.

«Θα είναι απογοητευτικό αν δεν παλεύω για τη νίκη την Κυριακή. Θα πρέπει να κάνω μεγάλο λάθος. Η μοτοσυκλέτα είναι τέλεια και αν δεν παλεύω για την νίκη, θα είναι δικό μου το φταίξιμο.

«Στο τέλος αν θα κερδίσεις ή όχι εξαρτάται από πολλά πράγματα, όμως αν δεν παλεύω για τη νίκη θα σημαίνει ότι δεν έδωσα το εκατό τοις εκατό μου.»

Ο Vinales χθες ήταν και ο μοναδικός με δύο γύρους στο 1.54sec, ενώ σημείωσε και τους περισσότερους γύρους στο 1.55sec. Για τον απόλυτο χρόνο του δήλωσε:

«Έβαλα ένα (μαλακό πίσω) ελαστικό και έκανα το καλύτερό μου. Και όταν κάνω το καλύτερό μου με αυτή τη μοτοσυκλέτα, μπορώ να πάω πραγματικά γρήγορα. Έκανα πολλούς γύρους στο (1min) 55sec με το ελαστικό αγώνα, έτσι είναι πολύ καλό.

«Νιώθω άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Όταν έχεις σιγουριά με το μπροστινό όπως εγώ, μπορείς να πιέσεις.

«Πρέπει ακόμη να δουλέψουμε λίγο με τα ηλεκτρονικά, νομίζω ότι σε κάποια σημεία έχουμε πάρα πολύ ισχύ και βελτιώθηκα πολύ με το στυλ οδήγησής μου στο δεύτερο κομμάτι (της πίστας).

«Αυτό ήταν σημαντικό για μένα, επειδή στις δοκιμές δεν ήμουν τόσο γρήγορος εκεί. Είμαι χαρούμενος με αυτό. Πίεσα στο εκατό τοις εκατό σήμερα, και θα το κάνω ξανά αύριο και την επόμενη μέρα. Είμαι ο αναβάτης που πιέζει πάντα

Αφήστε μια απάντηση