Moto2/3 Valencia Test – 1η ημέρα – Η Red Bull KTM Ajo πρωταγωνίστρια και των δύο κατηγοριών

Η πρώτη ημέρα δοκιμών ολοκληρώθηκε στη Βαλένθια, με τις ομάδες του Aki Ajo να επικρατούν τόσο στην μικρή, όσο και στην μεσαία κατηγορία.

Moto2

Μετά τις δοκιμές της Μαλαισίας όπου βρέθηκαν αναβάτες και ομάδες του MotoGP για το πρώτο τους επίσημο pre-season τεστ, σειρά είχαν η μεσαία και η μικρή κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές. Στη Moto2, ο Miguel Oliveira ήταν ο αναβάτης που βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων, την πρώτη ημέρα δοκιμών στη πίστα της Valencia.

Ο Πορτογάλος βρίσκεται πλέον σε ένα γνώριμο γι’αυτόν περιβάλλον, αφού με την Red Bull KTM Ajo το 2015 βρέθηκε μια ανάσα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Moto3. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των χρόνων βρέθηκε ο Fabio Quartararo (Paginas Amarillas HP40), με τον Γάλλο να είναι και ο αναβάτης που έγραψε τους περισσότερους γύρους της πρώτης μέρας.

Ο Marcel Schrotter της Intact Dynavolt GP στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας βρισκόταν στη πρώτη θέση, αλλά τελικά ήταν ο αναβάτης που έκλεισε τη πρώτη τριάδα των χρόνων.

Moto3

Στη Moto3 είχαμε δύο αναβάτες της Red Bull KTM Ajo να κλειδώνουν τις δύο πρώτες θέσεις των ταχύτερων χρόνων. Ο Bo Bendsneyder έγραψε τον πρώτο χρόνο, μπροστά απο τον teammate του Niccolo Antonelli, δείχνοντας έτσι πως η ομάδα του Aki Ajo θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη για τη κατάκτηση του τίτλου.

Ακολούθησε το δίδυμο της ομάδας του Fausto Gresini με τον Fabio DiGianantonio και τον νεοφερμένο Jorge Martin να γράφουν τον 3ο και 4ο χρόνο αντίστοιχα. Ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε σε αρκετούς αναβάτες να ολοκληρώσουν το προγράμμα τους και έτσι θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του τεστ και των δύο κατηγοριών για μια καλύτερη εικόνα της δυναμικής ομάδων και αναβατών.

Αφήστε μια απάντηση