Συνέντευξη KTM Hellas Club – 12 χρόνια παρέα, 12 χρόνια μέσα σε όλα!

Το KTM Hellas Club κλείνει φέτος 12 χρόνια ύπαρξης, 12 χρόνια από όταν 4 μόλις άνθρωποι αποφάσισαν να μεταδώσουν την «τρέλα» τους για την Αυστριακή εταιρία και στον υπόλοιπο κόσμο. Μιλήσαμε μαζί τους και καταλάβαμε πως μόνο με τέτοιου είδους clubs η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει μπροστά.

Τον πρόεδρο του Club, Δημήτρη Λυβιδίκο, δεν τον γνωρίζω καιρό – δεν μου πήρε και πολύ όμως για να καταλάβω ότι μέσα στο κεφάλι του εκτός από μυαλό έχει και μια μοτοσυκλέτα που γυρίζει όλη την ώρα. Και μάλιστα KTM. Ο άνθρωπος είναι ερωτευμένος με τις πορτοκαλί μοτοσυκλέτες και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία· πάνω από όλα όμως, είναι μοτοσυκλετιστής, με σεβασμό σε όλους τους μηχανόβιους, ασχέτα αν έχουν KTM ή οτιδήποτε άλλο.

Θέλησα να κλείσω αυτή τη συνέντευξη γιατί πίστευα εξ’ αρχής ότι αυτά που θα μάθω θα έχουν (πολύ) ενδιαφέρον. Όπως θα δείτε, παρακάτω, δεν έχω πέσει έξω. Όμως ο Δημήτρης και τα υπόλοιπα μέλη κατοικούν στην Ελλάδα και εγώ στην Κύπρο, οπότε ο μόνος τρόπος επικοινωνίας μας (για την ώρα) είναι το ίντερνετ. Έτσι η συζήτησή μας έγινε μέσω skype αυτή τη φορά, μέσα σε ένα ωραίο, ζεστό μοτοσυκλετιστικό κλίμα.

Όλη η παρέα, έξω από τα κεντρικά της KTM στο Mattighofen

Bikerstime.com: Πως σας ήρθε η ιδέα της δημιουργίας του club και ποιός ο σκοπός του;

KTM Hellas Club: Το 2004 μαζευτήκαμε 5 («μουρλοί») «κατεμάδες» και βολτάραμε σε όλη την Αττική. Οι 5 γίναμε 10, βουνά-πίστες-καφετέριες όπου και αν πήγαινες έβλεπες πορτοκαλί. Είπαμε λοιπόν να το κάνουμε ποιο ready to race, να τους μαζέψουμε σιγά σιγά όλους και να απλώσουμε τον πυρετό μακριά απο την «καγκουριά» διότι έπαιζε και αυτή. Πήγαμε στην αντιπροσωπεία της ΚΤΜ (τους άλλους «μουρλούς») ζητήσαμε την «ευλογία» της και η τρέλα ξεκίνησε.

BT: Πόσα χρόνια υπάρχει το club και πόσα μέλη αριθμεί;

KHC: Το club επίσημα (ως σωματείο) ξεκίνησε το 2005. Μετράμε 12 χρόνια φέτος. Έχει περάσει πάρα πολύς κόσμος απο την παρέα. Άλλοι παντρέυτηκαν, ξενιτέυτηκαν και άλλοι παράτησαν το «άθλημα». Στα τόσα χρόνια οι αλλαγες είναι αρκετές στην πορεία ενός ανθρώπου. Για να ξέρουμε λοιπόν τι μας γίνεται και να πορευώμαστε με πραγματικούς αριθμούς, ασχολούμαστε με τα μέλη που ανανεώνουν τη συνδρομή τους κάθε αρχή του χρόνου. Βέβαια, υπάρχει κόσμος που αισθάνεται δικός μας και περισσότερο τα πάρα πολύ παλιά μέλη που λόγω χρόνου και υποχρεώσεων αδυνατούν να ακολουθούν συνεχώς. Είναι όμως στην «οικογένεια». Για φέτος τα επίσημα μέλη είναι 40 μέχρι τώρα.

BT: Υπάρχει μία μόνο βάση της λέσχης ή υπάρχουν και παραρτήματα σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Που βρίσκεται η βάση σας;

KHC: Η βάση μας ήταν η KTM Hellas στην Ελευσίνα. Όμως οι καιροί άλλαξαν,η εταιρεία άλλαξε μορφή και δεν είναι πλέον και στην Ελευσίνα. Προς το παρόν λοιπόν βάση θεωρούμε εκεί που μαζευόμαστε τις Τετάρτες για καφέ και κουβέντα – το μαγαζί είναι το «Παράθυρο» στο Θησείο. Ιδιοκτήτης του μαγαζιού είναι ένας γνήσιος «κατεμάκιας» και ένα από τα παλαιότερα μέλη μας, οπότε το να γίνει το στέκι του Club ήταν μονόδρομος. Παράρτημα προς το παρόν δεν έχουμε αλλά υπάρχει στα μελλοντικά μας σχέδια, καθώς έχουμε αρκετό κόσμο από επαρχία.

Η καθιερωμένη συγκέντρωση της ομάδας την Τετάρτη στο «Παράθυρο»

BT: Τι εκδηλώσεις διοργανώνετε; Πραγματοποιείτε κάποιες εκδρομές και αν ναι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ακολουθείτε;

KHC: Όπως λέμε και στα νέα υποψήφια μέλη που έρχονται να μας δούν, οι εκδρομές είναι κάτι δεδομένο σε ένα club μοτοσυκλέτας. Εξ’ άλλου τα ΚΤΜ είναι πολύπλευρα μηχανάκια. Πότε μας βλέπεις άσφαλτο, πότε βουνά και πότε πίστες. Για αυτό και οι απλές εκδρομές αποφασίζονται σε πριβέ γκρουπ των μελών και αφορούν είτε διαδρομές εντός Αττικής για εντουράδα ή άσφαλτο ή και παραέξω μονοήμερες.

Γενικά οι εκδρομές συζητιούνται στο καφέ και αποφασίζουμε επιτόπου. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει και κυνηγάμε είναι η γνώση και το πώς να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί και όχι μόνο. Όλα αυτά τα χρόνια και μέσω της ΚΤΜ έχουμε το προνόμιο να γνωρίζουμε αρκετό κόσμο απο τον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Εδώ λοιπόν κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παρέχουμε στα μέλη μας ότι σεμινάριο έχει σχέση με την μοτοσυκλέτα και τον αναβάτη. Μαθήματα οδήγησης σε χώμα και άσφαλτο,πρώτες βοήθειες, τεχνικά, παρουσιάσεις και πολλά ακόμα όπου θα κρατάνε μαζί τα μέλη μας όπως BBQ πάρτυ και άλλα. Ναι η καλή παρέα συνεχίζει και όταν αφήνουμε τα δίτροχα. Τα πάντα αναρτιούνται στη σελίδα μας στο Facebook.

BT: Ποιά είναι η πιο σημαντική δραστηριότητα που έχετε κάνει από την ημέρα της ίδρυσης του club;

KHC: Τι να πρωτοθυμηθούμε τώρα. Συμμετοχή σε Εκθέσεις, πρώτες παρουσιάσεις; Κάθε μεγάλη εκδήλωση που έχουμε κάνει έχει κάτι το ξεχωριστό αφού έχουμε την ΚΤΜ παρέα. Για παράδειγμα, στην κοπή πίτας το 2008 κάναμε όλα τα μέλη βόλτα (συνοδηγοί) με το X-Bow. Όμως θα σου αναφέρω δύο σταθμούς.

Το 2007 με τη συμμετοχή μας στο KTM Festival στν πίστα F1 στην Ουγγαρία όπου με την υποστήριξη της KTM HELLAS είχαμε ένα μεγαλοπρεπέστατο Ελληνικό paddock και στο γύρνα κάναμε και μια “πειρατική” επίσκεψη στην Ducati. To 2009 επίσης, η εκδρομή «σταθμός», αφού επισκεφθήκαμε την “μαμά” ΚΤΜ στο Mattighofen και στη συνέχεια πήγαμε στο Erzberg Rodeo, όπου η Αυστριακή ΚΤΜ RACING μας έδωσε τριήμερα πάσα και μας φιλοξένησε στο αγωνιστικό paddock με όλους τους αστέρες.

Στο τελείωμα της εκδρομής, επισκεφθήκαμε την Akrapovic, όπου είμασταν και το μοναδικό club που έχει δεχθεί. Ας είναι καλά οι ελιές και ο ελληνικός καφές που τους κερνούσαμε το 2007 στο KTM Festival.

Επίσκεψη του KTM Hellas Club στο KTM Festival –  Ουγγαρία 2007

BT: Τι το ιδιαίτερο έχει κατά τη γνώμη σας η KTM και γιατί θα προτρέπατε κάποιον να αγοράσει μία;

KHC: Μα το λέει και η ίδια η ΚΤΜ. Ready to Race! Δίνεις σαφώς κάποια χρήματα (παραπάνω) αλλά δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Έχεις στην κατοχή σου μια μοτοσυκλετα βγαλμένη από αγώνες με κορυφαίο στησιμο, συμπεριφορά και περιφεριακά. Βενζίνη και μετά «κακομεταχείριση» σε βουνά, πίστες, ταξίδια. Είναι ετοιμοπόλεμα χωρίς να θέλουν το παραμικρό.

BT: Ποιοί είναι οι κυριότεροι λόγοι που πιστεύετε ότι θα ήθελε κάποιος να γίνει μέλος της λέσχης σας;

KHC: Για την παρέα με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος και να γνωρίσεις καλύτερα την μοτοσυκλέτα σου, ακριβώς επειδή είναι πολύπλευρη εταιρεία. Την μία Κυριακή πίνουμε καφέ στο Νάυπλιο και καπάκι την επόμενη έχεις μαθήματα οδήγησης στο χώμα. Μετάδοση γνώσεων.

BT: Αν κάποιος έχει μοτοσυκλέτα άλλης εταιρίας μπορεί να γίνει μέλος;

KHC: Όλα είναι δρόμος, όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες συνθήκες. Αν ταιριάζουν οι σκέψεις μας και οι συμπεριφορές μας, ναι είναι ευπρόσδεκτος. «Καγκουριλίκια» φιγούρας, «βούτες» και μη χρήση κράνους;… Αυτοί φεύγουν από μόνοι τους μόλις καταλάβουν το σκεπτικό μας και δουν και το σύνολο.

BT: Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος και σε ποια στοιχεία μπορεί να επικοινωνήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος;

KHC: Προς το παρόν επικοινωνεί μέσω Facebook, όπου του δίνουμε τις ανάλογες οδηγίες ή έρχεται κατευθείαν κάποια Τετάρτη στην καθιερωμένη συνάντηση να γνωριστούμε. Στα περισσότερα νέα μέλη έχει μεσολαβήσει κάποιο απο τα παλιότερα.

BT: Ως club, έχετε κάποιο μήνυμα να περάσετε στους αναγνώστες του bikerstime.com;

KHC: Ανεβείτε στη σέλα. Πάρτε τους δρόμους και τα βουνά. Η ζωή και οι «φίλοι» είναι εκεί έξω.
Από την φετινή κοπή της πίτας – Και η πίτα είναι πορτοκαλί

Αφήστε μια απάντηση