Marquez – Φέτος είμαστε πιο κοντά

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η φετινή προετοιμασία του HRC για τη νέα μοτοσυκλέτα είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τα περσινά της αντίστοιχης περιόδου.

Με το τέλος της χρονιάς του 2015, τέθηκε σε ισχύ η χρήση του ενιαίου software για όλες τις ομάδες, με τη Honda να είναι αυτή που υπέφερε περισσότερο. Η μοτοσυκλέτα του 2016 διέθετε έναν επιθετικό κινητήρα, τον οποίο οι άνθρωποι του HRC ήταν δύσκολο να τιθασεύσουν μέσω της νέας ECU.

Το μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον Marquez βρίσκεται στην επιτάχυνση και όσο και αν στην ομάδα προσπάθησαν να βελτιώσουν αυτό το φαινόμενο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν τις απώλειες. Αυτό το χαρακτηριστικό παραμένει και στην φετινή μοτοσυκλέτα, όμως ο πρωταθλητής του 2016 είναι πιο ήρεμος, καθώς το πρόβλημα είναι σημαντικά μικρότερο.

Η νέα RC213V ήταν πιο ανταγωνιστική στο πρώτο τεστ της χρονιάς από ότι ήταν πέρυσι, με τον Marquez να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Πέρυσι ήμασταν πολύ πιο μακριά από τους πρώτους, δυσκολευόμουν περισσότερο. Πέρυσι σε αυτό το σημείο δεν καταλάβαινα τίποτα, τώρα καταλαβαίνουμε – γνωρίζουμε – που είναι τα προβλήματα.

«Όμως θέλω να περιμένω και μια άλλη πίστα. Η Μαλαισία είναι μια ειδική πίστα – ειδικές συνθήκες, πολύ ζεστές. Είχα την εμπειρία του 2015, να είμαι πολύ γρήγορος εδώ (στις δοκιμές πριν τη έναρξη της χρονιάς) ενώ στις υπόλοιπες πίστες δυσκολευόμουν πολύ.»

Ο Ισπανός δοκίμασε δύο τύπους κινητήρα στη Sepang, με τους χρόνους του να είναι παρόμοιοι. Όμως, ανέφερε ότι ο ένας δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης τη στιγμή που ο άλλος, δεν ταιριάζει απόλυτα με τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας του.

«Δούλεψα με δύο εντελώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες (στη Μαλαισία) και τις δοκίμασα τη μία ακριβώς μετά την άλλη. Με τη μία είμαστε σχεδόν στο όριο και με την άλλη υπάρχει προοπτική και περιθώριο βελτίωσης, όμως είναι περίπου ίδια (σε χρόνους) με την άλλη.

«Η αίσθηση είναι ότι με τη μία μοτοσυκλέτα είμαστε ήδη κάπως περιορισμένοι και είναι δύσκολο να καταλάβουμε που μπορούμε να βελτιωθούμε και με την άλλη μοτοσυκλέτα έχουμε περισσότερη ροπή και νιώθω ότι έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο να βελτιωθούμε.

«Όμως τώρα πρέπει να αποφασίσουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Θα δουλέψουμε με έναν και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερη δύναμη και περισσότερη (ευκολία) στη διαχείριση.»

Αφήστε μια απάντηση