MotoGP Losail – 2η Ημέρα – Ο Vinales μπροστά

Η δεύτερη ημέρα δοκιμών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τον Maverick Vinales να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας αλλά και των δοκιμών έως σήμερα. Στη 2η θέση ο Rossi, τη στιγμή που η Ducati παρουσίαζε το νέο της επαναστατικό fairing.

Με τους περισσότερους αναβάτες να περνούν το πρώτο δίωρο των δοκιμών περιμένοντας να νυχτώσει, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του τεστ στο Κατάρ. Πριν πέσει το σκοτάδι ο Jorge Lorenzo είχε την πρώτη του πτώση ως αναβάτης της Ducati, με κάποιες σταγόνες βροχής να πέφτουν στην επιφάνεια της πίστας.

Ο Marc Marquez μετά την εφιαλτική πρώτη ημέρα του χθες κατάφερε σύντομα να τεθεί επικεφαλής στην κατάταξη, σημειώνοντας χρόνο λίγο πάνω από το 1.55sec.

Στη συνέχεια όμως ο Maverick Vinales ανέβασε την Μ1 του στην κορυφή της κατάταξης, με τον 1.54.455 να είναι χρόνος κάτω από το ρεκόρ πίστας του Losail. Ο Ισπανός άφησε αρκετά πίσω του τους υπόλοιπους, με τον Jonas Folger να συνεχίζει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις ανεβαίνοντας στη 2η θέση.

Ο Valentino Rossi που στο μεταξύ είχε μείνει πιο πίσω δούλεψε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και ανταμείφθηκε, σημειώνοντας τον 2ο ταχύτερο χρόνο, 0.277sec από τον teammate του. Ο Ιταλός είχε και μια πτώση στα αρχικά στάδια των δοκιμών.

Tο εντυπώσιακό 1-2-3 των Yamaha ολοκλήρωσε ο τελικά ο Folger, με τον Γερμανό να δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο μέχρι και σήμερα πάνω στη Yamaha του Herve Poncharal. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε ο Cal Crutchlow, όντας και σήμερα η πρώτη Honda στην κατάταξη.

Στην 5η θέση ολοκλήρωσε μπροστά από τον Marquez o Aleix Espargaro, ο οποίος δείχνει ότι η Aprilia έχει βρει αρκετή ταχύτητα ενόψει της νέας χρονιάς. Τη δεκάδα των χρόνων έκλεισαν οι Ducati των Bautista – Lorenzo – Redding και ο Johann Zarco με την δεύτερη Tech3 Yamaha.

Σήμερα ήταν και η σειρά της Ducati να αποκαλύψει το νέο fairing της μοτοσυκλέτας της, χωρίς όμως τα αποτελέσματα αυτού να φανούν στους χρόνους. Σίγουρα είναι μια μεγάλη αλλαγή και θα χρειαστεί πολλές τροποποιήσεις στο set-up της Desmosedici για να αποδώσει.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

Αφήστε μια απάντηση