MotoGP 2017 – Θα γίνει χαμός! (Part 1)

Το 2017 είναι ήδη εδώ. Και μπορεί το πρωτάθλημα του MotoGP να μην έχει ξεκινήσει ακόμη «στα χαρτιά», οι οιωνοί όμως είναι πολλοί και προπάντων… Καλοί.

_gp_1972-gallery_full_top_lg

Αρχικά, θα ασχοληθούμε με τη μεγαλύτερη μεταγραφή του περσινού «παζαριού», Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός, αφότου πέρασε 9 ολόκληρα χρόνια στα box της εργοστασιακής Yamaha, θέλησε να μετακομίσει για το 2017 στη σέλα της Ducati Desmosedici. Υπήρχαν πολλοί στα paddock που περίμεναν αυτή την πρώτη του «βόλτα» με τη νέα του μοτοσυκλέτα στο τεστ της Βαλένθια, όμως πιο πολύ και από αυτούς, ανυπομονούσε ο ίδιος ο Jorge.

Ο Lorenzo τα πήγε καλά στο τεστ. Ίσως, καλύτερα από ότι και ο ίδιος περίμενε, έχοντας «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό του ένα χαμόγελο ανακούφισης και αισιοδοξίας μετά την πρώτη του έξοδο στην πίστα με την Ducati. Την πρώτη ημέρα ήταν 3ος, εντυπωσιάζοντας του πάντες με την προσαρμοστικότητά του, ενώ την δεύτερη κατέληξε 8ος, χωρίς όμως να δείχνει να αγχώνεται. Εξ’ άλλου, ο Ισπανός, γνωρίζει πως μόλις τώρα έδωσε την πρώτη του πληροφόρηση στην ομάδα του και πως τώρα ξεκινά ουσιαστικά το χτίσιμο της Desmosedici – Lorenzo.

Το μειονέκτημα για τον 29χρονο αναβάτη είναι ότι δεν θα μπορέσει να οδηγήσει την GP17 πριν από το τεστ στα τέλη Ιανουαρίου στη Sepang, λόγω του ότι η Yamaha – με την οποία έχει συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς – του έχει απαγορέψει να οδηγήσει μοτοσυκλέτα άλλου κατασκευαστή ώσπου να τελειώσει και τυπικά η συνεργασία τους. Αυτό φυσικά δείχνει πόσο «υπολογίζουν» τον Jorge σαν αντίπαλο στη Yamaha, ενώ και ο Rossi προέβη σε δηλώσεις, καθιστώντας τον πρώην teammate του ως έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου.

_gp_7957-gallery_full_top_fullscreen

Περνάμε στον Maverick Vinales. Ο νεαρός Ισπανός ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μεταγραφικό νέο της χρονιάς που μας πέρασε (μετά τον Lorenzo), με τον ίδιο να ανταποκρίνεται άψογα στις προσδοκίες. Καταιγιστικός καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου στη Βαλένθια, κατέκτησε την κορυφή των χρόνων και στις δύο διαδικασίες. Προσαρμοστικότητα, ταχύτητα, μεθοδικότητα… Όλα τα έχει ο 21χρονος.

Στο ιδιωτικό τεστ της Yamaha στη Μαλαισία, ο Maverick ήταν και πάλι δυνατός, οδηγώντας μόνο τη μοτοσυκλέτα του 2017, δηλώνοντας «ευτυχισμένος». Οι πληροφορίες λένε ότι ήταν πολύ κοντά σε χρόνους με τον Rossi, ενώ ο Ισπανός από ότι φαίνεται έχει αρχίσει να χρίζεται, ως ένας εκ των διεκδικητών του φετινού τίτλου. Και σίγουρα, όταν η Yamaha αποφάσιζε να τον εντάξει στο δυναμικό της, το έκανε για να έχει το «αντίπαλον δέος» του Marquez για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Rossi, είναι σε μια ηλικία που θα πρέπει αργά ή γρήγορα να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

_gp_2272_0-gallery_full_top_lg

Ακόμη ένας αναβάτης που αναμένεται να τα πάει καλά στη νέα του μοτοσυκλέτα, είναι o Andrea Iannone. Ο Ιταλός, έχοντας περάσει όλη του την καριέρα στη μεγάλη κατηγορία ως αναβάτης της Ducati, βρήκε για το 2017 στέγη στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki. Τα πρώτα δείγματα ήταν εντυπωσιακά, με τον Iannone να είναι πολύ γρήγορος, δηλώνοντας παράλληλα εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα που διατηρούσε στη στροφή η GSX-RR.

Ο «Maniac», κατέκτησε την 7η θέση την πρώτη ημέρα στη Βαλένθια, ενώ την 2η ήταν εξαιρετικά σταθερός σε γυρολόγιο, τερματίζοντας 4ος. Στο τεστ της περασμένης εβδομάδας στη Χερέθ, ο Iannone πραγματοποίησε όλο το πρόγραμμα εργασιών του σε μία μόλις ημέρα, αποχωρώντας από την πίστα την δεύτερη. Με τον τρόπο αυτό ο Ιταλός εξοικονόμησε μία ημέρα δοκιμών για του χρόνου, καθώς οι δοκιμές είναι περιορισμένες σε πέντε συνολικά για κάθε εργοστασιακή ομάδα.

_gp_3886-gallery_full_top_lg

Για το τέλος αφήσαμε τον Aleix Espargaro, ο οποίος αφού μετακόμισε από την Suzuki στην Aprilia, έδειξε ότι μπορεί ακόμη να δώσει πολλά σαν αναβάτης. Ο Ισπανός δήλωσε ότι η RS-GP του έδωσε πολύ καλή αίσθηση, ενώ του θύμισε κάπως την Forward-Racing που οδηγούσε πριν από δύο χρόνια. Ο Aleix, στις δοκιμές της Βαλένθια ήταν 14ος και 9ος την πρώτη και δεύτερη ημέρα, ολοκληρώνοντας τις δοκιμές με διαφορά μικρότερη από 1 δευτερόλεπτο από τον πρωτοπόρο Vinales.

Με το πρωτάθλημα να έχει ακόμη πολύ δρόμο ακόμη ως την εκκίνησή του, θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της πληροφόρησης που πήραμε από ομάδες και αναβάτες, σχετικά με το τι θα δούμε τη νέα αγωνιστική χρονιά. Μια χρονιά, που αναμένεται πολύ, πολύ, σημαντική.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση