Ducati – «Ξεκάθαρη ιδέα» το τι θέλει ο Lorenzo

O τεχνικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna ανέφερε ότι ήδη έχει «ξεκάθαρη ιδέα» για το πως να τελειοπoιήσει την μοτοσυκλέτα του 2017, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του Jorge Lorenzo.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Lorenzo έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σέλα της Ducati στο διήμερο τεστ της Βαλένθια που ακολούθησε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, οδηγώντας όμως την πρώτη μέρα μόνο τη μοτοσυκλέτα του 2016.

Ο Ισπανός ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί του χρόνου για το μεγαλύτερο μέρος της Τετάρτης, ολοκληρώνοντας την ημέρα του 8ος, με διαφορά ο.769 δευτερόλεπτα μακριά απ’ τον αναβάτη που τον αντικατέστησε στη Υamaha, τον Maverick Vinales.

Να θυμίσουμε ότι ο Lorenzo θα ξαναοδηγήσει για λογαριασμό της νέας του ομάδας τον Φεβρουάριο στη Sepang, καθώς η Yamaha – με την οποία το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του χρόνου – του έχει απαγορέψει να οδηγήσει άλλη μοτοσυκλέτα έως ότου λήξει και επίσημα η συνεργασία τους. Έτσι, στο ιδιωτικό τεστ των Ιταλών στη Jerez την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ισπανός θα είναι απών.

Ο Dall’Igna από την πλευρά του, επεσήμανε πως γνωρίζει ήδη τι να βελτιώσει στην Desmosedici, ακόμα και έπειτα από μία μόλις ημέρα του Lorenzo με τη νέα μοτοσυκλέτα.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την εντύπωση που είχε για τη μοτοσυκλέτα,» δήλωσε ο Dall’Igna. «Υπάρχουν κάποια καλά σημεία και κάποια αδύναμα σημεία σε σύγκριση με την εμπειρία του, όμως έχω μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι χρειάζεται και ελπίζω να μπορέσω να του δώσω κάτι στο επόμενο τεστ.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός αναφέρθηκε και στο γυρολόγιο του αναβάτη του: «Δεν είμαι πολύ χαρούμενος με το γυρολόγιο που είχε, όμως αν το γυρολόγιο ήταν ο στόχος, θα έπρεπε να δουλέψουμε με διαφορετικό τρόπο.

«Δεν θα έπρεπε να διαλέγουμε τα υλικά, θα έπρεπε να δουλέψουμε με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας και να προσπαθήσουμε να του δώσουμε την καλύτερη αίσθηση για να κάνει το γυρολόγιο. Δεν το κάναμε αυτό κατά τη διάρκεια του σημερινού τεστ και αυτό είναι το αποτέλεσμα.»

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να αλλάξει στην Desmosedici για να νιώσει πιο άνετα ο Lorenzo, ο Dall’Igna πρόσθεσε: «Πρέπει να βελτιώσουμε το στρίψιμο της μοτοσυκλέτας, και δουλεύουμε σε αυτό με τη μοτοσυκλέτα του 2017.

«Επίσης, η πρώτη επαφή όταν ανοίγει το γκάζι, είναι ένα κακό σημείο και πρέπει να βελτιωθούμε κάπως εκεί.»

Με τον Andrea Dovizioso να ολοκληρώνει το τεστ της Βαλένθια στην 3η θέση, η σύγκριση μεταξύ των δύο αναβατών της Ducati ήταν αναπόφευκτη. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati όμως έδωσε τη δική του εξήγηση για τη διαφορά μεταξύ του ίδιου και του νέου του teammate, εξηγώντας:

«Πιστεύω ότι [ο Lorenzo] έφτασε αρκετά γρήγορα στο όριο της μοτοσυκλέτας, και πιστεύω ότι το γυρολόγιό του ήταν πραγματικά καλό,» τόνισε ο Dovizioso. «Σίγουρα η πίστα είναι μία από τις αγαπημένες του, έτσι αυτό τον βοήθησε να προσεγγίσει την νέα μοτοσυκλέτα.

«Όταν όλοι βελτίωσαν το γυρολόγιο, για αυτόν ήταν πιο δύσκολο, όμως πιστεύω ότι αυτό είναι φυσιολογικό επειδή ακόμη έχουμε ένα όριο με τη μοτοσυκλέτα.

«Όμως δεν γνωρίζει τη μοτοσυκλέτα όπως την γνωρίζω εγώ, επειδή είναι τέσσερα χρόνια [από όταν ήρθα στη Ducati] και ακολούθησα όλη την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Τέλος, ο Dovizioso, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ταχύτητα του Ισπανού, αναφέροντας: «Σχετικά με την ταχύτητα [του], δεν έχω εκπλαγεί επειδή γνωρίζω πόσο γρήγορος είναι, όμως σίγουρα έκανε ένα καλό γυρολόγιο.»

Αφήστε μια απάντηση