Δεν θα συμμετέχει η Honda στο τεστ της Jerez

Η ομάδα της Repsol Honda επιβεβαίωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στο ιδιωτικό τεστ του MotoGP την ερχόμενη εβδομάδα, στη Jerez.

Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Honda, Marc Marquez και Dani Pedrosa, ξεκίνησαν ήδη την εξέλιξη της νέας τους μοτοσυκλέτας στο πρόσφατο τεστ της Βαλένθια, ολοκληρώνοντας το τεστ στη 2η και 5η  θέση αντίστοιχα.

Και ενώ το δίδυμο ήταν έτοιμο να ταξιδέψει στην Jerez για ακόμη ένα διήμερο τεστ, το HRC ανακοίνωσε πως κανείς εκ των δύο δεν θα παρευρεθεί, με την επίσημη τοποθέτηση της ομάδας να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αρκετά νέα εξαρτήματα για να δοκιμαστούν. Επιπρόσθετα, οι Ιάπωνες εξήγησαν ότι τα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια ήταν αρκετά, ώστε το εργοστάσιο να μπορέσει να προχωρήσει στην εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας.

Έτσι, η Honda θα εκπροσωπηθεί στην Jerez από τον αναβάτη εξέλιξής της, Hiroshi Aoyama, αλλά και τον Jack Miller της Marc VDS. Οι εργοστασιακοί αναβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα του 2017 από τη νέα χρονιά και πιο συγκεκριμένα, στο τεστ της Sepang στα τέλη Ιανουαρίου.

Με τον ισχύον περιορισμό να αναφέρει ότι οι εργοστασιακοί αναβάτες έχουν μόνον πέντε ημέρες δοκιμών με τις ομάδες τους, οι Marquez και Pedrosa θα έχουν ένα επιπλέον διήμερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας για το 2017, λόγω του ότι δεν θα συμμετέχουν στη Jerez.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα παρευρεθούν κανονικά στο τεστ της επόμενης εβδομάδας εκτός της Yamaha, η οποία θα ταξιδέψει στην Μαλαισία για το δικό της, ιδιωτικό τεστ.

Αφήστε μια απάντηση