Davies – Θα ήθελα να δω πως θα τα πάω στο MotoGP

Έχοντας ολοκληρώσει τη χρονιά με έξι συνεχόμενες νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, o Chaz Davies παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένος στον κυνήγι του τίτλου για το 2017 και παρόλες τις φιλοδοξίες του για συμμετοχή στο MotoGP, εξηγεί τους λόγους που δεν θα ήθελε να μεταπηδήσει εκεί ελαφρά την καρδία.

Ο Davies φάνταζε ανίκητος μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα στο WSBK, κατακτώντας επτά νίκες στους τελευταίους οκτώ αγώνες, συμπεριλαμβανομένων ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών στους τελευταίους τρεις γύρους.

Παρόλο που ο αναβάτης της Aruba.it Racing Ducati άγγιξε την τελειότητα, έπρεπε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, με τον Jonathan Rea να δείχνει «αλληλεγγύη» στον teammate του, Tom Sykes, επιτρέποντας τελικά στην Kawasaki να κατακτήσει το 1-2 στη βαθμολογία οδηγών.

Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο ήδη στο 2017, ευχόμενος «να αρχίσει αύριο», ο Davies μίλησε στο Crash.net σχετικά με τα μυστικά που ξεδίπλωσαν τις αρετές της Panigale και πως η δίψα του για ανταγωνιστικότητα τον έκαναν να εστιάσει αποκλειστικά στο να φέρει τον πρώτο τίτλο για την Ducati, μετά το 2011 και τον Carlos Checa.

«Είναι δίκαιο να πω ότι οδηγώ όπως δεν οδήγησα ποτέ,» ανέφερε ο Davies. «Για την ακρίβεια νιώθω ότι οδηγούσα το ίδιο καλά και στην αρχή της χρονιάς, όμως δεν μπορώ να πάρω τα εύσημα για όλα, είναι ομαδική δουλειά.

«Βασικά πίεζα το εμπρός ελαστικό πάρα πολύ. Το στυλ μου δίνει βάρος στο μπροστινό και ζητώ πολλά από το μπροστινό και αν αυτό δεν είναι καλό, τότε έχω προβλήμα. Είμαι κάπως ευαίσθητος με αυτό. Είναι ένας συνδυασμός της μοτοσυκλέτας να είναι στο σωστό στήσιμο για μένα και της ομάδας να μου δίνει μια μοτοσυκλέτα με την οποία μπορώ να νικήσω.»

Έχοντας νωπή ακόμα την υπογραφή του σε μια διετή συμφωνία με την Ducati, οι φήμες έφερναν τον Davies κοντά στο MotoGP, έχοντας όμως δει τους αντιπάλους του στο WSBK, Alex Lowes και Nicky Hayden να κάνουν έκτακτες συμμετοχές στα Grand Prix φέτος, αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει απλά για μια φορά.

«Συζητείται εδώ και κάποιο διάστημα, όμως είναι ένα τόσο δύσκολο πράγμα να οργανώσεις. Είναι τόσο δύσκολο να ταιριάξεις στα προγράμματα των MotoGP και WSBK και όταν κάνουμε μαζί δοκιμές, πρέπει να συγκεντρωθώ στη δουλειά που έχω να κάνω με την Superbike,» δήλωσε. «Πραγματικά δεν θέλω να ανέβω σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP σε αυτό το σημείο απλά για να προσπαθήσω. Αν πρόκειται να κάνω μια δοκιμή, να δώσω στον εαυτό μου μια δίκαιη ευκαιρία, θα πρέπει να είναι το λιγότερο ένα διήμερο τεστ το οποίο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο να ανακαλύψω τη μοτοσυκλέτα και ότι αυτή περιλαμβάνει και ιδανικά ένα τεστ μετά από αυτό.

«Θα λάτρευα να πάρω ακόμα μια ευκαιρία στο MotoGP, όμως για να είμαι δίκαιος με τον εαυτό μου, δεν είναι απλά να αρπάξω την πρώτη ευκαιρία να οδηγήσω μια από αυτές τις μοτοσυκλέτες γύρω από την πίστα Είναι η παλιά ιστορία όπου θες να πας στο MotoGP με τον σωστό τρόπο. Όπως έχουν τα πράγματα όμως, ως αναβάτης της Ducati είμαι σε πολύ καλή θέση.

 «Νιώθω ότι οδηγώ όπως κανείς στο Superbike και θα μου άρεσε να δω πως αυτό θα φανεί στο MotoGP. Ως ανταγωνιστικός και πεινασμένος άνθρωπος, αυτό είναι κάτι που θα μου άρεσε να ξέρω, ειδικά ως κάποιος ο οποίος έχει ήδη αγωνιστεί στα GP.»

Αφήστε μια απάντηση