MotoGP – P.Espargaro – Αρχίζουμε να ‘βλέπουμε φως’

Την περασμένη Κυριακή συνέβη ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ιστορία της KTM, με την Αυστριακή ομάδα να κατακτά τους πρώτους της βαθμούς στο MotoGP. Ο Pol Espargaro μίλησε για τους πρώτους βαθμούς της ομάδας του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ‘άρχισαν να βλέπουν φαως’.

Το αγωνιστικό δίδυμο της KTM πήρε τρεις βαθμούς στο GP της Αργεντινής, χάρη στη 14η θέση του Pol Espargaro και τη 15η του Bradley Smith. Από τη μία οι δύο αναβάτες εκμεταλλεύτηκαν τις ατυχίες των αναβατών εμπρός τους, από την άλλη όμως, πρέπει να σκεφτούμε ότι η RC16 δεν είχε ξαναπατήσει ποτέ τις ρόδες της στο Termas de Rio Hondo.

«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τα παιδιά και ολόκληρη την ομάδα είναι ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η KTM παίρνει βαθμούς στο MotoGP,» ξεκίνησε να λέει ο Ισπανός.

«Όμως από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάτι ακόμα. Μας λείπει μερική ταχύτητα στην ευθεία ώστε να περάσουμε τους δύο αναβάτες που πάλευα, τον Barbera και τον Tito (Rabat).

«Ήταν κρίμα επειδή ένιωθα ταχύτερος και είμασταν ταχύτεροι. Θα μπορούσαμε να είμαστε μπροστά τους στο τέλος του αγώνα, όμως ήταν αδύνατο να γίνει.

Οι Pol Espargaro και Bradley Smith στο δρόμο για τους πρώτους βαθμούς της KTM στο MotoGP

«Έχουμε ακόμη κάποια αδύνατα σημεία, όμως από την άλλη πλευρά, συγχαίρω τα παιδιά, κάνουν πολύ καλή δουλειά. Κάνουμε βήματα, σίγουρα είμαστε μακριά ακόμη, όμως αρχίζουμε να βλέπουμε φως.

Ο εναρκτήριος Γύρος του Κατάρ είδε τους δύο αναβάτες της KTM να μάχονται μόνο μεταξύ τους, τη στιγμή που στην Αργεντινή το δίδυμο Espargaro-Smith έδωσε μάχες και με άλλους αναβάτες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο υπεύθυνος της ομάδας, Mike Leitner ανέφερε σχετικά με το θέμα:

«Αν κάνουμε τα σωστά πράγματα, θα έχουμε πιο ενδιαφέρον αγώνες όπου θα μπορούμε να παλέψουμε με άλλους κατασκευαστές και αναβάτες.

«Αυτό ήταν το πιο θετικό, λόγω του ότι για πρώτη φορά ο Pol μαχόταν απ’ ευθείας με τους άλλους αναβάτες. Μπορούσε να δει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της μοτοσυκλέτας ακόμη καλύτερα και οι χρόνοι των γύρων ήταν αποδεκτοί. Αυτή ήταν μια ολοκαίνουργια πίστα για εμάς και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

«Πολλές από τις πίστες που πάμε τώρα θα είναι νέες για εμάς. Μπορούμε να πάρουμε μόνο τα θετικά μαζί μας και να προσπαθήσουμε να μάθουμε και να βελτιωθούμε. Έπειτα, του χρόνου, όταν θα έρθουμε πίσω σε αυτά τα μέρη, θα έχουμε φτάσει ήδη το πακέτο μας σε ένα άλλο επίπεδο