MotoGP – Honda και Yamaha διαψεύδουν τις φήμες για Dovizioso

Οι δύο Ιάπωνες κατασκευαστές διέψευσαν τις φήμες που τους θέλουν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να εντάξουν τον Ιταλό αναβάτη της Ducati στις  τάξεις τους την σαιζόν του 2019.

O Andrea Dovizioso, μετά την καταπληκτική χρονιά που έκανε φέτος στο πρωτάθλημα είναι σίγουρο ότι έχει προσελκύσει το βλέμα πολλών ομάδων επάνω του. O Ιταλός κατάφερε να πάρει 6 φορές την νίκη στην φετινή σαιζόν και να βρεθεί 8 φορές στο πόντιουμ, ενώ μέχρι τον τελευταίο αγώνα διεκδίκησε τον Τίτλο από τον Marc Marquez.

Μετά από αυτές τις επιτυχίες, είναι λογικό ο Dovizioso να είναι ένας από τους αναβάτες τον οποίο πολλές ομάδες θα θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους, ειδικά αν συνεχίσει την επιτυχημένη σαιζόν που είχε φέτος και το 2018.

Ωστόσο, τόσο ο Livio Suppo – o οποίος υπενθυμίζουμε ότι αποχώρησε από τα paddock του MotoGP, όσο και ο διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha Lin Jarvis, δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τον Dovizioso.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην διεθυντής της Repsol Honda λίγο καιρό πριν αποχωρήσει είχε δηλώσει «…γνωρίζουμε τον Dovi, ξέρουμε την αξία του, ξέρουμε ότι είναι καλός αναβάτης. Πραγματικά κανείς στα paddock δεν περίμενε την χρονιά που έκανε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν».

Ο Suppo στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επαφές που είχε η ομάδα της Honda με τον Ιταλό της Ducati την περασμένη χρονιά λέγοντας: «Δεν είναι μυστικό ότι πέρυσι – όταν υπήρχε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Dani – είχαμε μιλήσει με τον Dovi, αλλά την επόμενη σαιζόν όλες οι ομάδες έχουν συμβόλαια με τους αναβάτες τους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για αυτό».

MotoGP - Honda και Yamaha διαψεύδουν τις φήμες για Dovizioso
Παρά τη σπουδαία χρονιά που είχε ο Andrea Dovizioso το 2017, Honda και Yamaha δεν δείχνουν ενδιαφέρον για αυτόν. Ή τουλάχιστον έτσι λένε…

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Lin Jarvis, διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, αναφέροντας, «…πραγματικά δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτές τις φήμες. Ωστόσο έχω μεγάλο σεβασμό στον Andrea».

«Θερίζεις αυτό που σπέρνεις και στην περίπτωση του Andrea δεν είναι τυχαίο. Ήρθε μετά από πέντε χρόνια αφοσίωσης στο έργο του. Έχει μεγαλώσει αγωνιστικά με την μοτοσυκλέτα και φέτος όλα τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν για τον Dovi έχοντας μία χρονιά φαινόμενο,» δηλώνει ο Jarvis.

Καταλήγοντας, ανέφερε χαρακτηρηστικά: «Από την πλευρά του πιστεύω ότι το καλύτερο για αυτόν είναι να παραμείνει στην Ducati».

Όσον αφορά την Ducati, ο διευθυντής της ομάδας, Paolo Ciabatti, παραδέχεται σε δηλώσεις  του ότι οι Ιταλοί θα πρέπει να αυξήσουν την προσφορά που θα κάνουν στον Dovizioso, μετά από την απόλυτα επιτυχημένη χρονιά που είχε, όταν φτάσει η ώρα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Όπως δηλώνει, «…η διαπραγματευτική δύναμη βασίζεται πάντα στα αποτελέσματα. ‘Ενας αναβάτης με νικηφόρα ιστορία, όπως είχε ο Dovi αυτή την χρονιά, σίγουρα θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όταν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Είμαι σίγουρος πως όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχει κερδίσει επτά αγώνες για την Ducati – ελπίζουμε μερικούς ακόμα»