WSBK Portimao – Race 2 – Κυρίαρχος ο Rea, πτώση ο Davies

Ο Jonathan Rea ήταν και σήμερα ο απόλυτος κυρίαρχος του WSBK στο Portimao, νικώντας και το Β’ Σκέλος του Πορτογαλικού Γύρου. Ο μεγάλος του αντίπαλος, Chaz Davies, δεν απέφυγε το λάθος που τον οδήγησε στην πτώση, με τους Michael van der Mark και Marco Melandri να συμπληρώνουν το βάθρο.

Στην εκκίνηση, ήταν ο Leon Camier με την MV Agusta αυτός που έφυγε καλύτερα, στρίβοντας στην 1η θέση στην Στροφή 1. Πολύ κοντά του οδηγούσαν οι van der Mark, Torres και Laverty, την ώρα που ο Rea είχε ήδη σκαρφαλώσει στην 5η θέση από την 9η του grid.

Ο Davies – αν και ξεκινούσε μια θέση μπροστά από τον αναβάτη της Kawasaki – δεν μπορούσε να ανέβει θέσεις με την ίδια ευκολία, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο μόλις στην 7η θέση. Στο μεταξύ ο Rea οδηγούσε με μαεστρία την ZX-10RR και στον τρίτο γύρο είχε καταφέρει ήδη να τεθεί επικεφαλής της κούρσας.

Έναν γύρο μετά ο Βορειοϊρλανδός σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, τη στιγμή που ο Davies μόλις που κατάφερνε να περάσει τον Camier για την 3η θέση. Χρειάστηκαν ακόμη τρεις γύροι στον Ουαλό για να περάσει και τον Laverty για την 2η θέση, με τον Rea να έχει ‘χτίσει’ όμως ήδη μια διαφορά άνω των 3sec.

Έκτοτε οι δύο αναβάτες έκαναν έναν μοναχικό αγώνα, με τη μεταξύ τους διαφορά να αυξάνεται ελαφρώς γύρο με το γύρο. Πιο πίσω η εκρηκτική απόδοση που είχε ο Laverty στους πρώτους γύρους άρχισε να εξασθενεί (όπως και χθες) χάνοντας σιγά σιγά έδαφος, με τους van der Mark και Melandri να τον πλησιάζουν συνεχώς.

Κοντά στα μισά του αγώνα οι Camier και Lowes εγκατέλειψαν, ο πρώτος από μία ακόμη φετινή μηχανική βλάβη και ο δεύτερος από μια άσχημη πτώση στα τέλη του όγδοου γύρου. Ο αναβάτης της Yamaha χτύπησε βίαια στην άσφαλτο μετά το highside που είχε, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το ιατρικό κέντρο για τις πρώτες βοήθειες.

Στον ενδέκατο γύρο είχαμε το προσπέρασμα του van der Mark στον Laverty για την 3η θέση, με τον Melandri να απειλεί και αυτός με τη σειρά του σχεδόν αμέσως τον αναβάτη της Milwaukee Aprilia. Παρ’ όλο που ο Ιταλός ήταν πολύ ταχύτερος από τον Ιρλανδό, κάποια λάθη τον ανάγκασαν να δώσει μια μάχη τριών γύρων ώστε να κρατηθεί στην 4η θέση.

Στο μεταξύ ο van der Mark ‘έχτιζε’ τη δική του διαφορά από το δίδυμο που τον ακολουθούσε, στοχεύοντας ξεκάθαρα πια στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Η θέση του όμως βελτιώθηκε ανέλπιστα δύο γύρους πριν το τέλος, όταν ο Davies – και ενώ οδηγούσε χωρίς να απειλεί ή να απειλείται, σημείωσε πτώση!

Μια πτώση που όχι μόνο τον έθεσε εκτός αγώνα, αλλά δεν του έδωσε τη δυνατότητα να περάσει τον απόντα Sykes στο βαθμολογικό πίνακα για τη 2η θέση!

Έτσι ο Rea έφτασε ακόμη πιο άνετα στην 11η φετινή του νίκη, με τον van der Mark να παίρνει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα σημειώνοντας παράλληλα και το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα της Yamaha. Και όλα αυτά μόλις μια εβδομάδα πριν πάρει την θέση του Valentino Rossi στη σέλα της εργοστασιακής M1, για το MotoGP της Aragon.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Marco Melandri, με τους Laverty, Torres, Savadori, Mercado, West, Badovini και Takahashi να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ειδικά οι West και Takahashi έκαναν εξαιρετική δουλειά, καθώς ο Πορτογαλικός Γύρος σήμανε και για τους δύο την επιστροφή τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με αξιόλογα μάλιστα αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Portimao 2017 Αποτελέσματα Β’ Σκέλους – Race 2 Results
WSBK Portimao 2017 Αποτελέσματα Β’ Σκέλους – Race 2 Results

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK στην Πορτογαλία  εδώ.

Ο επόμενος αγώνας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στο Magny-Cours της Γαλλίας, στις 29/9-1/10.