Μια ξεχωριστή Suzuki Katana από την dB Customs

Πόσοι από εσάς θυμάστε την Suzuki Katana; Βάση της ‘κληρονομιάς’ που άφησε πίσω της, είμαι σίγουρος ότι είστε πολλοί. Μια μοτοσυκλέτα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή δεν ξεχνιέται άλλωστε έτσι εύκολα, πως σας φαίνεται όμως αυτή η special δημιουργία της dB Customs;

Είναι αλήθεια ότι μερικές παλιές μοτοσυκλέτες άφησαν το δικό τους στίγμα στην Ιστορία της μοτοσυκλέτας. Το έκανε και η Suzuki με την GSX1100S Katana, μια μοτοσυκλέτα η οποία απέκτησε πολλούς φανατικούς οπαδούς κατά τη διάρκεια της παραγωγής της.

Πολλές από αυτές που παρήχθησαν βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, οι περισσότερες από αυτές τροποποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα που πουλούσε στις εκθέσεις της η Suzuki.

Η καλή βάση ήταν εκεί και σχεδόν πάντα ‘ξυπνούσε’ τον εκάστοτε ιδιοκτήτη να βγάλει από μέσα της το κτήνος που υπήρχε. Αυτό έγινε και με τον ιδιοκτήτη αυτής της Katana, ο οποίος εμπιστέυθηκε την καλή του στην dB Customs, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να κατασκευάζει ξεχωριστές μοτοσυκλέτες ρετρό ύφους.

Οι αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι πολλές και το χέρι του βελτιωτή έχει περάσει σχεδόν από παντού. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η εταιρεία αναφέρει υπερκυβισμό στα 1260cc, ενώ με αρκετή δουλειά, ο τετρακύλινδρος εν σειρά έχει φτάσει τους 173 ίππους και τα 110 ft-lb ροπής.

Στον τομέα των αναρτήσεων η Öhlins έδωσε τη λύση με τα χρυσά προϊόντα της, ενώ στο κάτω μέρος του USD πηρουνιού εδράζουν ένα σετ τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Nissin. Η τρόμπα του εμπρός φρένου προέρχεται από την Brembo, κάνοντας την πέδηση της Katana Ιταλο-Ιαπωνική υπόθεση.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο για μοτοσυκλέτα της Suzuki, η Yoshimura παίζει πολύ μικρό ρόλο στη συνολική βελτίωση της Katana, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο γκαζιέρα και συρματόσχοινα από την Ιαπωνική εταιρεία.

Τα 38αρια καρμπυρατέρ της Mikuni (RS, με επίπεδο slide) είναι υπεύθυνα για την τροφοδοσία του κινητήρα με μείγμα, ενώ τα καυσαέρια βρίσκουν το δρόμο τους προς το περιβάλλον μέσω του συστήματος εξάτμισης της Jaygui-racing.

Οι τροχοί είναι της Ιταλικής OZ, είναι με πέντε μπράτσα και κατάμαυροι, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το υπόλοιπο ‘κακό’ στυλ της μοτοσυκλέτας. Πέρα από τα παραπάνω όμως, σημαντική δουλειά έχει γίνει με το κοστούμι της Katana, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Σε κάποια σημεία του έχει μείνει ‘γυμνό’ για να φαίνεται ξεκάθαρα το υλικό κατασκευής του, σε άλλα σημεία του όμως είναι βαμμένο – σε τι άλλο; – σε μαύρο χρώμα. Τέλος, τη ‘μαυρίλα’ σπάνε με επιτυχία τα κατακόκκινα αυτοκόλλητα της Suzuki στο τεπόζιτο και τα μικρά και διακριτικά αυτοκόλλητα που αναγράφουν ‘Katana’ ακριβώς πίσω από τις φιλτροχοάνες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν πιο δυνατές Katana εκεί έξω, όπως με την ίδια σιγουριά πιστεύω ότι ίσως υπάρχουν και πιο όμορφες. Όμως αυτή εδώ είναι μια ξεχωριστή δημιουργία, η οποία είναι σίγουρο ότι θα μαγνητίσει τα βλέμματα από όπου και αν περάσει.