Tokyo Motorcycle Show – Mugen E-Rex

Στο Σαλόνι Μοτοσυκλέτας του Τόκυο υπήρχαν διάφορες μοτοσυκλέτες, όμως η Mugen E-Rex ήταν αυτή που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, δείχνοντας ίσως και το μέλλον των μοτοσυκλετών motocross.

Η εταιρία Mugen ιδρύθηκε το 1973 από τον υιό του Soichiro Honda (ιδρυτή της ομώνυμης εταιρίας), Hirotoshi Honda και τον Masao Kimura. Πέρα από τις βελτιωμένες προτάσεις που παράγει η Mugen για την Honda, φαίνεται πως έχει αναλάβει και το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας.

Αυτό γίνεται πιο εμφανές αν αναλογιστούμε ότι η νέα E-Rex είναι βασισμένη πάνω σε μια motocross CRF250R, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρία εμπλέκεται τα τελευταία χρόνια και στους αγώνες δρόμου με ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες.

Η εντυπωσιακή motocross της Mugen

Παρατηρώντας την νέα προσπάθεια της Mugen, βλέπουμε ότι εκτός από το περίεργο – ομολογουμένως – look, η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι αρκετά ‘φυσιολογική’ και ηλεκτροκίνητη. Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν ηλεκτροκινητήρα να σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται σε μια βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραγωγής ξεχωριστών μονάδων ισχύως, που θα μπορούν να τοποθετούνται σε οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής των οποίων οι βάσεις στο πλαίσιο είναι ίδιες.

Όσο αφορά τον κινητήρα, βλέπουμε ότι υπάρχει μια τουρμπίνα που βοηθά στην ροή του αέρα, διατηρώντας τον κρύο. Από ότι φαίνεται υπάρχει μόνο μία ταχύτητα, κάνοντας τη χρήση του συμπλέκτη αλλά και του κλασσικού λεβιέ στο αριστερό πόδι αχρείαστη. Έτσι, το πίσω φρένο έχει μεταφερθεί στο τιμόνι, στη θέση του συμπλέκτη.

Επιπρόσθετα υπάρχει και ένα σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί τα εργοστασιακά ψυγεία του ‘δότη’, CRF250R. Αυτό το σύστημα θα βοηθήσει και στην διατήρηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας χαμηλά, ώστε να μην υπερθερμαίνεται από τη χρήση.

Εξαιρετική έμπνευση αποτελεί το look της E-Rex

Πληροφορίες απόδοσης δεν δώθηκαν από τη Mugen, οπότε το μόνο που μένει να σχολιαστεί είναι το εμπνευσμένο ‘κοστούμι’ της μοτοσυκλέτας που θυμίζει προϊστορικό σκελετού δεινοσαύρου.

Με το όνομα της μοτοσυκλέτας να παραπέμπει στον περίφημο T-Rex, η νέα E-Rex είναι σίγουρο ότι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή από πλευράς εμφάνισης, όμως μην περιμένετε να δείτε κάτι αντίστοιχο στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών. Η μοτοσυκλέτα είναι ένα Concept που δείχνει ηλεκτροκίνητο μέλλον της Honda και της Mugen.