Moto3 Motegi – Race – Σημαντική νίκη Fenati, τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στο βάθρο

Ο αγώνας της Moto3 στο Motegi ήταν ‘υπόθεση Fenati’, με τον Ιταλό να φθάνει στην τρίτη του φετινή νίκη και δεύτερη σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Antonelli και Bezzecchi ολοκληρώνοντας ένα αμιγώς Ιταλικό βάθρο από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η εκκίνηση στο βρεγμένο οδόστρωμα του Motegi βρήκε τον Niccolo Antonelli να προηγείται, με τον Fenati να τον ακολουθεί στενά από το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Οι δύο τους έδωσαν μία σύντομη μάχη ως και τον τρίτο γύρο, όμως η ανωτερότητα του Fenati ήταν ξεκάθαρη.

Ο αναβάτης της Rivacold Snipers Honda αφού πέρασε στην κορυφή ‘έχτισε’ σύντομα μια διαφορά ασφαλείας, δείχνοντας τρομερή αυτοπεποίθηση στις περιέργες συνθήκες του Motegi. Ο Ιταλός αύξανε συνεχώς τη διαφορά του από τους αναβάτες πίσω του, φθάνοντας τελικά με ευκολία στην τρίτη φετινή του νίκη.

Moto3 Motegi 2017 Marco Bezzecchi
O 18Χχρονος Marco Bezzecchi ήταν η αποκάλυψη του σημερινού αγώνα στη Moto3, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην σύντομη καριέρα του στο βάθρο των νικητών

Πάνω από 4sec πίσω του ολοκλήρωσε ο αναβάτης της Red Bull KTM Ajo Team, Niccolo Antonelli, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στο πρώτο του φετινό βάθρο. Μία θέση πίσω του ολοκλήρωσε ο Marco Bezzecchi, του οποίου το καλύτερο αποτέλεσμα ως τώρα ήταν η 14η θέση.

Σπουδαίο αποτέλεσμα πήρε και ο τοπικός ήρωας, Tatsuki Suzuki, με τον Ιάπωνα να τερματίζει στην 4η θέση μπροστά από τον Aron Canet. Τη δεκάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν οι Oettl, di Giannantonio, Kornfeil, Bendsneyder και McPhee.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας τόσο για τον poleman, Nicolo Bulega, όσο και για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Joan Mir, με τους δύο αναβάτες να ολοκληρώνουν στην 12η και 17η θέση αντίστοιχα.

Ο Ιταλός έκανε μια πολύ κακή αρχή στον αγώνα, μένοντας αρχικά στην 15η θέση. Στη συνέχεια κατάφερε να ανακάμψει μόνο τρεις θέσεις, ολοκληρώνοντας τον αγώνα 18sec πίσω από τον νικητή Fenati.

O Mir από την πλευρά του εκκινούσε τον αγώνα μόλις από την 20η θέση, ο ρυθμός του όμως δεν ήταν αρκετά καλός ώστε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκαπεντάδα.

Έτσι και χωρίς να πάρει καθόλου βαθμούς, οι 80 βαθμοί διαφοράς που είχε από τον Fenati πριν την έναρξη του Ιαπωνικού GP έγιναν 55, βάζοντας έτσι σε ‘μπελάδες’ τη φετινή πορεία του προς τον Τίτλο της Moto3.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Moto3 Motegi Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto3 Motegi Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.