Honda Z50 ‘Monkey’ – Ο ‘μπόμπος’ επιστρέφει!

Το πολύφημο Honda Z50 ή αλλιώς ‘monkey’ ή ελληνιστί ‘μπόμπος’ επιστρέφει στην αγορά, καθώς φέτος κλείνει 50 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη.

Ένα ‘μοτοσυκλετάκι’ που πρωτοπαρουσιάσθηκε ως μέσο μεταφοράς παιδιών σε ένα Ιαπωνικό πάρκο και κατέληξε με μερικές αλλαγές και στην Ευρώπη, επανέρχεται στις αγορές αναβιώνοντας έναν θρύλο του παρελθόντος.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί ψεκασμό για την τροφοδοσία του, ενώ είναι αερόψυκτος 49cc. Η απόδοση των 3.3hp και των 2.5ft-lb ροπής δεν βάζει ‘φωτιά’ στην άσφαλτο, όμως αυτά τα στοιχεία λίγο ενδιαφέρουν τους υποψήφιους αγοραστές του επετειακού ‘μπόμπου’.

Εξ’ άλλου, όπως και με τους προκάτοχούς του, η ιστορία μας έχει δείξει ότι τα Z50 στα κατάλληλα χέρια μπορούν να μεταμορφωθούν, ανεξαρτήτως της εργοστασιακής βάσης του μοντέλου.

Το βάρος του το κάνει ‘παιχνίδι’, καθώς τα 68kg είναι ένα νούμερο ιδιαίτερα χαμηλό, όμως αν θες να το αποκτήσεις πρέπει να βιαστείς· μόλις 1800 τεμάχια θα κυλήσουν τις ρόδες τους από τη γραμμή παραγωγής της Honda.

Οι χρωματισμοί του παραπέμπουν στα Z50 των πρώτων γενεών και αποτελούνται από κόκκινο και λευκό, με τη σέλα να φέρει λογότυπο της επετείου των 50 ετών, όπως και το κλειδί. Τέλος, το χαρακτηριστικό έμβλημα της Honda στο τεπόζιτο είναι 3D.

Με το ‘μπόμπο’ να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της δίτροχης ιστορίας της Ευρώπης, η Honda μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε μέρος αυτής με το επετειακό της μοντέλο, που θα κοστίζει περίπου 2.900€.

Βέβαια, πληροφορίες λένε ότι οι Ιάπωνες ετοιμάζουν και ένα νέο Z, χωρητικότητας 125cc… Με αυτό όμως θα ασχοληθούμε στο μέλλον. Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση