Concept Yamaha MOTOROiD – Η μοτοσυκλέτα με την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας. Τώρα όμως η Yamaha θέλει να περάσει αυτή την τεχνολογία και στις μοτοσυκλέτες, δημιουργώντας το Concept Motoroid για το Tokyo Motor Show.
Yamaha MOTOBOT Version 2 Tokyo Motor Show 2017
Η Yamaha ετοιμάζεται να αποκαλύψει τη δεύτερη έκδοση του MOTOBOT

Δύο χρόνια πριν, η Yamaha δημιούργησε το MOTOBOT, έναν αναβάτη-ρομπότ που ήταν σε θέση να οδηγήσει μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα χωρίς αυτή να φέρει τροποποιήσεις. Τώρα η Yamaha έχει ετοιμάσει τη δεύτερη έκδοση του MOTOBOT, ενώ από ότι φαίνεται του ετοιμάζει και τη δική του… μοτοσυκλέτα.

Το MOTOROiD – όπως το ονομάζουν στη Yamaha, είναι ένα δίτροχο όχημα που λειτουργεί με μπαταρία και φέρει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό και μόνο αυτό αναφέρει η Yamaha για τη δημιουργία της, κάνοντάς μας να απορούμε για το τι εννοεί.

Προφανώς θα μπορεί να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη της, όμως οι Ιάπωνες δεν διευκρινίζουν ποιές θα είναι οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας-ρομπότ. Θα μπορεί άραγε να κινηθεί μόνη της, χωρίς αναβάτη, υπολογίζοντας ένα σωρό παραμέτρους για να διατηρηθεί σε κίνηση;

Η ‘απλά’ θα αντιλαμβάνεται το χρήστη της, αναγράφοντας κάποια μηνύματα-ενδείξεις στα ψηφιακά της όργανα; Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε ως την 25η του Οκτώβρη για να το μάθουμε, όταν και θα κάνει το ντεμπούτο του το Concept MOTOROiD στο Tokyo Motor Show.