Ενδιαφέρον της Benetton για την εξαγορά της Ducati

Η λίστα των υποψήφιων αγοραστών της Ducati μακραίνει, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, η οικογένεια Benetton δείχνει ενδιαφέρον για την Ιταλική εταιρία. Αν επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η ιδιοκτησία της Ducati θα επιστρέψει σε Ιταλικό έδαφος.

Η Benetton φαίνεται πως κατέθεσε πρόταση στο Volkswagen group, σε μια προσπάθεια για επιστροφή της ιδιοκτήσιας της Ducati στην Ιταλία. Η προσφορά της Edition Holding (η εταιρία επενδύσεων της οικογένειας Benetton) ‘αγγίζει’ τα €1.000.000.000, τη στιγμή που υπάρχουν προσφορές από την Bain Capital (η οποία έχει μέρος της Can-Am), την Eicher Motors (ιδιοκτήτρια της Royal Enfield) και την Polaris Industries (μητρική εταιρία της Indian).

Όσο για την Harley-Davidson; Η Αμερικάνικη εταιρία φαίνεται πως κάνει λίγο ‘πίσω’ στο θέμα της εξαγοράς της Ducati, καθώς το Reuters αναφέρει ότι η τιμή της Ιταλικής φίρμας έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους της H-D.

Φυσικά, η τελική απόφαση για το που θα καταλήξει η Ducati πρέπει να εγκριθεί από τα εργατικά συνδικάτα της Volkswagen, τα οποία ελέγχουν το ήμισυ των ψήφων στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας. Αυτή αναμένεται να είναι μια δύσκολη απόφαση, καθώς οι κεφαλές των συνδικάτων έχουν κάνει περισσότερες από μία δήλωση, οι οποίες αναφέρουν ότι η εταιρεία μοτοσυκλετών δεν πωλείται.

Πάντως, οι φήμες περί πώλησης της Ducati ακούγονται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, με τους υποψήφιους αγοραστές να πληθαίνουν. Που θα καταλήξει τελικά η εταιρία του Borgo Panigale; Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες της μέχρι στιγμής, αν και οι ίδιοι ίσως να μην έχουν αποφασίσει ακόμη για το μέλλον της. Αναμένουμε τα νεότερα…