Κατασκοπευτικό – Η BMW ετοιμάζει την S1000RR του 2018!

Έπειτα από οκτώ χρόνια στην αγορά, η BMW ετοιμάζει τη νέα Superbike της. Μετά και την παρουσίαση της HP4 Race, οι Γερμανοί αποφάσισαν να παρουσιάσουν τη νέα τους πρόταση, με την νέα S1000RR να μοιάζει αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες εκδόσεις της.

‘Πιάστηκε’ επ’ αυτοφώρω από το φωτογραφικό φακό του περιοδικού Motorrad να δοκιμάζεται και το πρώτο υλικό μας δείχνει μια μοτοσυκλέτα η οποία μοιάζει εντελώς νέα· οι πρώτες πολύ εμφανείς αλλαγές στο μάτι είναι αυτές του ψαλιδιού και του πλαισίου, με το τελευταίο να ‘κρύβεται’ πίσω από το εντελώς νέο αεροδυναμικό περίβλημα της μοτοσυκλέτας.

Το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας παραμένει και για το 2018 αρκετό αιχμηρό, όμως τα νέα φώτα της δίνουν μια νέα, διαφορετική όψη. Το νέο σωληνωτό υποπλαίσιο είναι τώρα σε κοινή θέα, ενώ η ογκώδης εξάτμιση έχει δώσει τη θέση της σε μια αρκετά μικρότερη. Φυσικά αυτές οι αλλαγές ίσως και να μην είναι τελικές και η μοτοσυκλέτα που θα παρουσιαστεί να έχει μια ελαφρώς τροποποιημένη εμφάνιση.

Αλλαγές παρατηρούνται και στα καπάκια του μοτέρ, τη στιγμή που οι φήμες θέλουν τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα να φέρει σημαντικές αλλαγές. Περισσότερες πληροφορίες όμως δεν υπάρχουν, έτσι κρατήστε την όρεξή σας για την επόμενη φορά που θα υπάρχουν πιο… επίσημα στοιχεία.

Πάντως, αν κρίνουμε από την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας στις δοκιμές, φαίνεται ότι έχει μπει στο τελικό στάδιο πριν την αποκάλυψή της, έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε τη νέα S1000RR να παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό στην EICMA, την έκθεση του Μιλάνου που πραγματοποιείται στις αρχές του Νοέμβρη.

Έτσι, η φετινή Ιταλική Έκθεση φαίνεται πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους των μοτοσυκλετών της κατηγορίας Superbike, καθώς εκτός από την ‘Γερμανίδα’ αναμένουμε με ανυπομονησία και την… ‘Ιταλίδα’, τη νέα V4 Superbike της Ducati. Για αυτό προετοιμαστείτε καλά, καθώς από ότι φαίνεται ο φετινός χειμώνας θα είναι… καυτός.

Μείνετε συντονισμένοι!