Έτοιμη προς πώληση η νέα Hesketh Sonnet

Οι λάτρεις της F1 στο άκουσμα του ονόματος Hesketh  θα θυμηθούν αμέσως τον James Hunt να οδηγεί το μονοθέσιο του λόρδου Hesketh στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και με αυτό να πετυχαίνει τις πρώτες του εντυπωσιακές εμφανίσεις. Οι λάτρεις των μοτοσυκλετών στο άκουσμα του ονόματος Hesketh  θα θυμηθούν αμέσως τη Βρετανική εταιρεία παραγωγής μοτοσικλετών η οποία όμως ιδρύθηκε το 1982.

Η Hesketh Sonnet – η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη χρονιά – είναι μια μοτοσικλέτα Café racer και αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι, με την τιμή της να υπολογίζεται περίπου στις 26.000£.

Το μοντέλο  Sonnet αντικατέστησε το ’24’, το οποίο ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρείας έπειτα από 30 χρόνια απραγίας και παρουσιάσθηκε το 2014.

Hesketh Sonnet front
Χρώμιο στον κινητήρα, κλιπ-ον, όμορφο, μακρύ τεπόζιτο… Όλα δείχνουν στη θέση τους και συνθέτουν μια όμορφη εικόνα για τη νέα Hesketh Sonnet

Η ‘καρδιά’ της Sonnet απαρτίζεται από Αμερικάνικο αερόψυκτο κινητήρα  S&S V-twin 2100 κυβικών εκατοστών, ενώ διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων Rivera Primo 6 σχέσεων. Η ισχύς που παράγει ο θηριώδης κινητήρας ανέρχεται στους 145 ίππους, ενώ η ροπή του αγγίζει τα 154ft-lb στις 3.000 στροφές ανά λεπτό.

Ο κινητήρας εδράζεται σε ένα πλαίσιο μονού σωλήνα από χρωμομολυβδένιο, ενώ η ανάρτηση του αποτελείται από ένα πιρούνι K-Tech USD στο εμπρός μέρος και ένα αλουμινένιο ψαλίδι με K-Tech Bullit Springless (χωρίς ελατήριο) αμορτισέρ.

Ένα ζεύγος ακτινικά τοποθετημένων δαγκάνων της Brembo στο εμπρός μέρος και μια δαγκάνα στο πίσω μέρος υπόσχονται να ακινητοποιήσουν τάχιστα τη μοτοσυκλέτα.

Οι πανάλαφρες ζάντες 17in είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα και το απερίγραπτης ομορφιάς ρεζερβουάρ με τις δύο τάπες και τη χωρητικότητα των 13 λίτρων, συνεισφέρουν στο να κρατηθεί το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας στα 235 κιλά.

Hesketh Sonnet tank
Το τεπόζιτο με τις δύο χρωμιωμένες τάπες είναι απλά πανέμορφο

Οπτικά, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό, καθώς διαθέτει ιδιαίτερο στυλ λόγω του χρωμίου στον κινητήρα, του ραμμένου στο χέρι δερμάτινου vintage καθίσματος, τα κλιπ-ον, τη μικρή ζελατίνα πάνω από το φανάρι και τη μεγάλη ουρά bullet style, ενώ το λογότυπο της εταιρείας στο πλαϊνό μέρος του ρεζερβουάρ έρχεται να συμπληρώσει το άψογο αποτέλεσμα των σχεδιαστών της Hesketh.

Τέλος, να θυμήσουμε ότι η Βρετανική εταιρία ετοιμάζει και άλλες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον, όπως η Valiant που μπορείτε να δείτε εδώ.

Hesketh Sonnet seat
Χαρακτηριστική η ονομασία, χαρακτηριστική και η ουρά Café racer