Παρουσίαση – Yamaha X-Max 400 2018

Η Yamaha ανακοίνωσε την διάθεση του νέου scooter της στο αγοραστικό κοινό, με το Yamaha X-Max 400 να κάνει την εμφάνισή του στις Ευρωπαϊκές αγορές στα μέσα του Αυγούστου. Παρά την παρουσίασή του εν έτη 2017, το νέο scooter της Yamaha ανήκει στην γκάμα της εταιρίας για το 2018.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 395cc παραμένει ίδιος από το 2016, με τη μόνη διαφορά του να εντοπίζεται στην συμμόρφωσή του με τις προδιαγραφές Euro 4. Η ιπποδύναμη των 32.9hp στις 7.000σαλ παραμένει απαράλλαχτη, με τη ροπή των 26.6 lb-ft στις 6.000σαλ να χαρίζει άνετες επιταχύνσεις τόσο από στάση, όσο και εν κινήσει.

Yamaha X-Max Scooter 2018
Το Yamaha X-Max 400 του 2018

Όπως και το μικρότερο της οικογένειας X-Max των 300cc, το 400 διατίθεται στην αγορά με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης στον εργοστασιακό του εξοπλισμό. Οι αισθητήρες που φέρει το scooter μειώνουν τη δύναμη όταν αντιληφθούν γλύστρημα του πίσω τροχού, εμποδίζοντας τα ανεπιθύμητη σπιναρίσματα.

Η μεγάλη αλλαγή του X-Max 400 συναντάται στο εμπρός σύστημα της ανάρτησης, το οποίο πλέον είναι όπως των μοτοσυκλετών. Έτσι, τα καλάμια του πηρουνιού φτάνουν ως και το τιμόνι, τη στιγμή που στα περισσότερα scooter της αγοράς συναντούμε το πιο κλασσικό σύστημα μονής στήριξης.

Στην πραγματικότητα, οι μηχανικοί της Yamaha επιστράτευσαν την τεχνογνωσία που απέκτησαν από τη σειρά T-Max, περνώντας το πηρούνι τύπου μοτοσυκλέτας και στη μικρότερη σειρά των sport scooter της. Το νέο πηρούνι του X-Max 400 προσφέρει 4.3in διαδρομής, ενώ τα μακριά πίσω αμορτισέρ δίνουν 3.6in διαδρομής αντίστοιχα.

Yamaha X-Max Scooter 2018 εμπρός μέρος
Το εμπρός μέρος του X-Max είναι πραγματικά υπέροχο και… απειλητικό

Περνώντας στους τροχούς, το 400 κυβικών εκατοστών scooter της Yamaha διαθέτει 15in τροχό για το εμπρός μέρος, έχοντας γύρω του ένα ελαστικό διαστάσεων 120/70. Στο πίσω μέρος χρησιμοποιείται ένας τροχός 13in, με ελαστικό 150/70.

Τα εμπρός φρένα του X-Max 400 φέρουν δύο πλευστούς δίσκους 267mm για την επιβράδυνση του συνόλου, ενώ ένας ίδιων διαστάσεων δίσκος φροντίζει για το πίσω μέρος. Φυσικά – όπως και σε όλες τις δίτροχες που είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές Euro 4 – το ABS είναι στον εργοστασιακό εξοπλισμό. Επιπρόσθετα, το X-Max 400 διαθέτει και φρένο-parking.

Το ύψος της σέλας είναι ελαφρώς ψηλότερο στο μοντέλο του 2018, όντας σχεδόν 12.5mm ανεβασμένο σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση του 2017. Αλλαγές παρατηρούνται και στο χώρο κάτω από τη σέλα, με την Yamaha να υπόσχεται περισσότερο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο full-face κράνη.

Scooter Yamaha X-Max 400 2018 αποθηκευτικοί χώροι
Άπλετος χώρος παρέχεται για αποθήκευση. Ότι και αν θες να μεταφέρεις, φαίνεται ότι χωράει στο X-Max 400! Προσέξτε στην αριστερή φωτογραφία το ‘Smart Key’ ανάμεσα στα ντουλαπάκια

Επιπρόσθετος χώρος για αποθήκευση παρέχεται και μπροστά από τα πόδια του αναβάτη, με την πλαστική ποδιά να φέρει δύο μίνι-ντουλαπάκια, αριστερά και δεξιά από τον κεντρικό διακόπτη. Εκεί συναντούμε το σύστημα ‘Smart Key’, το οποίο δεν χρειάζεται κλειδί για να εκκινήσεις τον κινητήρα του scooter.

Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω τα οποία είναι πλέον LED, ενώ το τιμόνι αλλά και ο ανεμοθώρακας είναι ρυθμιζόμενα. Το βάρος της έκδοσης του 2018 είναι κατά 5kg ελαφρύτερο σε σχέση με της αντίστοιχης περσινής.

Yamaha X-Max Scooter 2018