Concept – Hesketh Valiant 2100cc Supercharged 2018

Η Βρετανική Hesketh αναβιώνει και ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, ένα ‘κτήνος’ 2100cc! 

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Hesketh δημιουργήθηκε το 1982 από τον Βαρώνο Alexander Hesketh στο Redhill του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή μοτοσυκλετών δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα μεγάλη για την εταιρία, η οποία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τα μοντέλα που πωλήθηκαν από τις εγκαταστάσεις της.

Η εντυπωσιακή και αρκετά… μακριά νέα Valiant

Έχοντας μείνει αρκετό καιρό δίχως κάποιο νέο μοντέλο, η εταιρία παρουσίασε το 2014 την Hesketh 24, μια μοτοσυκλέτα 1917cc περιορισμένης παραγωγής. Όμως, η αναγεννημένη εταιρία δεν ήθελε να σταματήσει εκεί, παρουσιάζοντας φέτος την νέα Valiant!

Έχοντας πάρει το όνομά της από το Βρετανικό αεροσκάφος – βομβιστή του ψυχρού πολέμου, η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει έναν τεράστιο δικύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα, ο οποίος εκτός από τα 2100cc φέρει και υπερτροφοδότηση!

Απίστευτη δουλειά από την Hesketh και την Rotrex

Η ροπή έρχεται σε τεράστιες ποσότητες, με την Valiant να αποδίδει 217ft-lb ροπής και 210hp στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας του νέου κινητήρα. Φυσικά, οι τεχνικοί της εταιρίας έχουν χρόνο ως το 2018 που θα παρουσιασθεί και επίσημα, υπολογίζοντας ως τότε να ‘αγγίξουν’ τους 250hp.

Όσο για τον υπερτροφοδότη παρέχεται από την Rotrex και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την TTS Performance. Και αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος να θέλει να υπερτροφοδοτήσει έναν κινητήρα 2100cc, ο Paul Sleeman της Hesketh σας δίνει την απάντηση: «Γιατί όχι;»

Τα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας προσφέρονται από την ‘τοπική’ αγορά, με την K-tech να δίνει λύσεις αναφορικά με τις αναρτήσεις. Στα φρένα τώρα, τη δύσκολη δουλειά της ακινητοποίησης του ‘κτήνους’ έχει αναλάβει η Pretech, η οποία διαθέτει στη Valiant ένα σετ δαγκάνες 12(!) εμβόλων για το εμπρός μέρος. Το πίσω μέρος έχει αναλάβει η Beringer, με μία δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων.

Carbon φτερό, usd μπροστινό της K-tech, δαγκάνες 12 εμβόλων… Σίγουρα δεν είναι superbike;

Πλαίσιο και ψαλίδι κατασκευάζονται στο Nottigham από την GIA, με το ταχύμετρο να προσφέρει η εταιρία Smith.

Τέλος, η νέα Valiant αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το καλοκαίρι του 2018, ενώ η τιμή της υπολογίζεται στις 58.000€… μόνο.

Αφήστε μια απάντηση