WSBK – Chaz Davies – Week 28

Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να έχουμε επιλέξει για αναβάτη της εβδομάδας τον Jonathan Rea, ο οποίος είχε και καλύτερα αποτελέσματα αυτό το αγωνιστικό τριήμερο στο WSBK. Όμως, αυτό που έκανε ο Chaz Davies στο Α’ σκέλος της Laguna Seca ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογο και του δίνει δικαιωματικά τον τίτλο του Biker Of The Week.

Έφτασε στις Η.Π.Α. όντας τραυματίας από την πτώση του στο τελευταίο αγώνα του Misano και περίμενε το ‘ΟΚ’ των γιατρών την Πέμπτη πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου για να μπορέσει να μπει στην πίστα. Όταν όμως το έκανε έδειξε έτοιμος από την αρχή, όντας ταχύτατος πάνω στην ειδικά ‘ντυμένη’ για την περίσταση Ducati Panigale R του.

Το Σάββατο πριν τον αγώνα σημείωσε τον τρίτο χρόνο πίσω από το ‘συνήθη ύποπτο’ Tom Sykes και τον teammate του στην Kawasaki, Jonathan Rea. Λίγες ώρες μετά εκκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα του Α’ σκέλους και πέρασε τον Rea, ενώ στη συνέχεια τον κράτησε πίσω του με μαεστρία αψηφώντας τους πόνους.

Στη συνέχεια κατάφερε να περάσει στην κορυφή και ενώ ο Rea που είχε περάσει στο μεταξύ στη 2η θέση τον πίεσε για την ‘πρωτιά’, ο Ουαλός ήταν σε θέση να κρατηθεί μπροστά και να κερδίσει έναν δύσκολο αγώνα επί Αμερικάνικου εδάφους.

Ένα δύσκολο comeback για έναν αναβάτη που έχει ταλαιπωρηθεί (και από δικά του λάθη) την φετινή χρονιά, κατάφερε όμως να ανταπεξέλθει και αυτή τη φορά παρ’ όλο που γνωρίζει ότι η υπόθεση ‘Τίτλος’ έχει ξεφύγει από τα χέρια του.