Η Indian Motorcycles θα τιμήσει τον Burt Munro

Τον Αύγουστο του 1967 ο Burt Munro από την Νέα Ζηλανδία έγραψε ιστορία. Οδηγώντας μια τροποποιημένη μοτοσυκλέτα Indian Scout Streamliner του 1920 στο Bonneville Salt Flats στην Utah των ΗΠΑ, έκανε ρεκόρ ταχύτητας με 296,26 χιλιόμετρα για μοτοσυκλέτα κάτω των 1000 cc.
Ο Burt Munro με την ταχύτερη Indian του κόσμου
Burt Murno – ο θρύλος

Για να τιμήσει τον Burt Munro και το γεγονός, η Indian motorcycles ετοιμάζεται στις 13 Αυγούστου – 50 χρόνια μετά – να επαναλάβει την ιστορία. Αυτή την φορά οδηγός θα είναι ο Lee Munro, ανιψιός του Burt, που είναι οδηγός αγώνων ταχύτητας. O Lee θα οδηγήσει μια μοντέρνα Indian Scout η οποία έχει τροποποιηθεί σε μια προσπάθεια να γίνει η πιο γρήγορη Indian μοτοσυκλέτα. Αυτή η τιμητική εκδήλωση, δεν θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού παρά στην πεδιάδα άλατος στο Bonneville της Utah, εκεί όπου το πάθος ενός ανθρώπου τον έκανε μύθο.

Ο Lee Munro δεν θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του θείου του, ούτε θα διαγωνιστεί σε κάποια κατηγορία, απλώς θα τρέξει προς τιμή του Burt Munro και να οδηγήσει την πιο γρήγορη Indian μοτοσυκλέτα που την ονόμασαν Spirit of Munro Scout.

Ο Lee Munro και η Indian Motorcycles Spirit of Munro Scout
Ο Lee Munro και η Indian Spirit of Munro Scout

Για την Indian Motorcycles και τους ανθρώπους της ο Burt Munro αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πνεύματος τους, γι’ αυτό είναι καθήκον τους να τον τιμήσουν και δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο τρόπο και πιο κατάλληλο άνθρωπο από τον Lee Munro.

Για το εγχείρημα αυτό οι μηχανικοί της Indian Motorcycles προσφέρθηκαν να δουλέψουν εθελοντικά εκτός ωρών εργασίας, συμβάλλοντας και τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο και το πάθος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 με πρωταγωνιστή τον Anthony Hopkins η ιστορία του Burt Munro έγινε ταινία με τίτλο ‘The World’s Fastest Indian’. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε σκηνές από την ταινία, ενώ αν δεν την έχετε δει, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνετε.