WSBK Assen – Race 1 – Έκτη νίκη σε επτά αγώνες για τον Rea

O Jonathan Rea κατέκτησε την νίκη στο Σαββατιάτικο αγώνα του Assen, δίνοντας μάχες με τον Chaz Davies του οποίου η μοτοσυκλέτα ‘παρέδωσε πνεύμα’ λίγο πριν το τέλος. Έτσι, μαζί με το Βορειοϊρλανδό, στο βάθρο ανέβηκαν οι Tom Sykes και Marco Melandri.

Ο Rea, λίγο πριν την εκκίνηση του πρώτου Σκέλους είχε κατακτήσει την pole position μέσω της διαδικασίας της Superpole, όμως οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή τριών θέσεων στη σχάρα εκκίνησης λόγω του ότι ο αναβάτης της Kawasaki ‘μπλόκαρε’ τον γρήγορο γύρο του Chaz Davies.

Οι δύο αναβάτες της είχαν μια συζήτηση σε έντονο ύφος με το πέρας της διαδικασίας και οι διαφορές τους θα λύνονταν εντός ορίων της πίστας. Η pole position τώρα είχε περάσει στην κατοχή μιας άλλης Kawasaki, αυτής του Tom Sykes, με τους Davies, Savadori και Rea να εκκινούν πίσω του.

Λίγο μετά την εκκίνηση ο Davies πήρε την πρωτοπορία του αγώνα προσπαθώντας να κάνει διαφορά, όμως ως το τέλος του δέυτερου γύρου ο Rea ήταν ήδη 2ος και τον ακολουθούσε από κοντά. Κοντά έμενε και ο Sykes, με το τρίο να απομακρύνεται γοργά από τον 4ο, Marco Melandri.

Τίποτε δεν άλλαξε για τους επόμενους πολλούς γύρους, με τον Rea να αποφασίζει να κάνει την επίθεσή του στον 18ο από 21 γύρους. Ο Davies όμως ανταπέδωσε πριν το τέλος του ίδιου γύρου, περνώντας εκ νέου στην κορυφή στην είσοδο του τελευταίου σικέϊν.

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό προσπεράσεων επαναλήφθηκε και στον επόμενο γύρο, με τον Davies να εκκινεί τον προτελευταίο γύρο τους αγώνα όντας στην 1η θέση. Στη Στροφή 3 όμως ο Rea πέρασε από την εσωτερική τον μεγάλο του αντίπαλο, με τον Ουαλό αναβάτη της Ducati να σχεδιάζει την στρατηγική του για τις τελευταίες στροφές.

Όμως, η Panigale R που οδηγεί είχε άλλη άποψη και λίγο πριν αυτός και ο Rea φτάσουν στο τελευταίο ‘s’ του προτελευταίου γύρου, άρχισε να χάνει ταχύτητα. Στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού άφησε τον αναβάτη της απαρηγόρητο στην άκρη της πίστας, με τον Rea να έχει πια ένα άνετο προβάδισμα το οποίο κράτησε ως το τέλος.

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε με αυτόν τον τρόπο την 6η φετινή του νίκη σε επτά αγώνες, με τον Sykes να συμπληρώνει το 1-2 για την Kawasaki, 4.5sec μακριά από τον teammate του. Την 3η θέση του βάθρου κατέκτησε ο Melandri, ο οποίος όμως έδειξε ότι δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει του πρώτους στη ‘σφικτή’ Ολλανδική πίστα.

Μια θέση πιο πίσω τερμάτισε η δορυφορική συμμετοχή της Barni Ducati, Xavi Fores, μπροστά από τον Lorenzo Savadori και τον Stefan Bradl. Για τον αναβάτη της Honda αλλά και την φετινή CBR1000, αυτός ήταν ο καλύτερός τους τερματισμός.

Την πρώτη δεκάδα αναβατών συμπλήρωσαν οι Roman Ramos, Eugene Laverty, Leandro Mercado και Leon Camier. Όσο για το εργοστασιακό δίδυμο της Pata Yamaha, οι δύο αναβάτες της, Alex Lowes και Michael Van der Mark είχαν πτώσεις, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

 Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Ακολουθεί το Β’ Σκέλος του WSBK, με την εκκίνηση να δίνεται σε περίπου δύο ώρες. Μείνετε συντονισμένοι!