Η Suzuki ετοιμάζει νέα GSX-R 600 για το 2019

Πολλοί θα πουν ότι αργεί. Άλλοι θα πουν ότι είναι φήμες. Ίσως. Η κατηγορία των supersport όμως που έχει εξασθενίσει (πολύ) τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται μια νέα πνοή. Ή καλύτερα ένα φιλί της ζωής.

Στα τέλη του 2016 παρουσιάσθηκε η νέα Yamaha R6, η οποία εκτός από τις έντονες αισθητικές αλλαγές, δεν είχε πολλά ακόμη πράγματα να επιδείξει. Από τον ανταγωνισμό; Καμία κίνηση. Όυτε η Kawasaki, ούτε η Suzuki, ούτε η Honda.

Οι Ιάπωνες του Hamamatsu όμως φαίνεται ότι κάτι έχουν στα ‘σκαριά’. Κάτι ακούγεται ότι και αυτοί της ‘Big H’ ετοιμάζουν κάτι, με αυτούς όμως θα ασχοληθούμε άλλη φορά. Ίσως τελικά οι Ασιάτες να μην θέλουν να ξεψυχήσει η άλλοτε σπουδαία κατηγορία των 600cc, η οποία στην αυγή της νέας χιλιετίας φαινόταν ότι είχε ακόμη πολλά να δώσει.

Πριν λίγο καιρό το Australian Motorcycle News αποκάλυψε ότι θα δούμε μια νέα GSX-R 750 στα επόμενα δύο χρόνια, το δημοσίευμα όμως ανέφερε ότι δεν θα γίνει το ίδιο και με την GSX-R 600.

Τα κοινά μέρη όμως των δύο μοτοσυκλετών μας έκαναν να αναρωτηθούμε· είναι δυνατόν να παρουσιάσουν νέα 750 και όχι νέα 600, τη στιγμή που οι δύο μοτοσυκλέτες παραδοσιακά είναι τόσο όμοιες;

Σε συνέντευξη που δώθηκε στη συνέχεια από έναν από τους ανθρώπους της Suzuki, αποδείχθηκε ότι σκεφτόμασταν ορθά. Σε αυτή αποκαλύφθηκε ότι θα υπάρξει τελικά νέα GSX-R 600, με τη Suzuki να θέλει να κρατήσει την κατηγορία των supersport ζωντανή.

Τι στοιχεία θα περιέχει όμως η ανανέωση της νέας GSX-R 600; Αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν είναι γνωστό. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων διαχείρισης, ακολουθώντας τη ‘μόδα’ της εποχής.

Traction control, Ride-By-Wire, ABS, launch control… πολλά περνούν από το μυαλό. Το μόνο σίγουρο είναι το 2019 είναι αρκετά μακριά για ‘μαντεψιές’. Αυτό που ελπίζουμε όμως είναι οι άνθρωποι της Suzuki να συνεχίσουν τις εργασίες τους και να μας δίνουν μερικές πληροφορίες για τις κινήσεις τους… Έτσι, για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.