MotoGP – Ικανοποιημένος ο Marquez από την απόδοση της νέας RC213V

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda – μετά και την ολοκλήρωση των δοκιμών στην πίστα της Valencia, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που νιώθει τόσο δυνατός επάνω στην μοτοσυκλέτα του, από το πρώτο κιόλας τεστ την σαιζόν. Ο Marquez ολοκλήρωσε το διήμερο τεστ της Valencia στην 1η θέση.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο teammate του, Dani Pedrosa, μαζί με τον δορυφορικό αναβάτη της ομάδας, Cal Crutchlow, έκαναν πολλές δοκιμές σε νέους κινητήρες και πλαίσια του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ο Marquez δήλωσε ότι ενώ άλλες χρονιές αντιμετώπιζαν αρκετές δυσκολίες στο πρώτο τεστ, φέτος τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα και είχε μία πολύ θετική αίσθηση επάνω στην μοτοσυκλέτα του.

Όπως χαρακτηρηστικά ανέφερε, «κανονικά κάθε χρόνο σε αυτό το πρώτο τεστ υποφέρω με την απόδοση της μοτοσυκλέτας. Πέρυσι είχαμε το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά τα οποία δεν βρισκόταν στο επίπεδο που θέλαμε και έιχαμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

«Είναι η πρώτη φορά που με έναν τόσο νεό κινητήρα νιώθω οτι δουλεύουμε από την αρχή προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια πρέπει αυτό να το επιβεβαιώσουμε και στις δοκιμές του Φεβρουαρίου».

Στην συνέχεια ο κάτοχος του Τίτλου για το 2017 αναφέρθηκε στο νέο κινητήρα που θα χρησιμοποιήσει η Honda το 2018 λέγοντας: «Πάντα όταν έχουμε ένα νέο κινητήρα προσπαθούμε να πάρουμε παραπάνω δύναμη. Μπορώ να πω ότι με αυτόν τον κινητήρα έχουμε κερδίσει σε δύναμη, τόσο στις χαμηλές, όσο και στις υψηλές του στροφές».

Όσον αφορά το νέο πλαίσιο που δοκίμασε στην Valencia o Marquez είπε, «…το πλαίσιο που είχαμε στην διάθεση μας από την ομάδα για τις δοκιμές αποτελούνταν από πολλά δοαφορετικά μέρη.

«Πρέπει να δούμε ποια από αυτά είναι καλύτερα  και ποια χειρότερα από το προηγούμενο πλαίσιο. Θα πρέπει να πάρουμε την σωστή απόφαση μέχρι το επόμενο τεστ στην Μαλαισία» καταλήγει.

Εδώ να σημειώσουμε ότι, ενδεικτικό του πόσο καλά πήγε το τεστ για την Honda, είναι το γεγονός ότι η ομάδα ακύρωσε τις ιδιωτκές δοκιμές που είχε προγραμματίσει για να κάνει στην πίστα της Jerez μέσα στον μήνα.